19 honden niet terug naar eigenaar

De eigenaar van de 25 herdershonden die afgelopen februari in Zeeland in beslag werden genomen door de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming en politie, krijgt 6 honden terug. Dit heeft de politierechter in Breda bepaald.
19 honden niet terug naar eigenaar

Bericht aangepast op 13-8-2019
De man fokte voorheen herdershonden, maar kon ze niet allemaal verkopen. Hij hield de honden die hij niet kwijt kon en bouwde hokken in een schuur. Deze verblijven waren ernstig vervuild, er was gebrek aan voldoende ventilatie en verlichting. De 19 honden die in deze schuur verbleven mogen van de politierechter niet terug naar de eigenaar.

6 honden houden

In huis hield de man 6 honden. Deze honden krijgt hij terug, omdat niet is bewezen dat ook deze honden de verzorging werd onthouden. 33 herdershonden (waarvan er 25 in beslag genomen zijn in februari) waren er echter teveel, daar kon hij niet meer voor zorgen. Er zijn tijdens de in beslagname 8 honden in het perceel achtergebleven. Omdat de omstandigheden van deze honden goed genoeg is, mogen ze blijven tot hun dood, daarna mag de eigenaar maximaal 6 honden houden.

Tijdig actie ondernomen

Als de eigenaar opnieuw de fout ingaat en hij zijn honden niet naar behoren verzorgt, krijgt hij een werkstraf van 40 uur opgelegd. De Dierenbescherming is tevreden met de uitspraak, omdat er bij deze situatie tijdig actie is ondernomen. De honden werden direct in beslag genomen en de man lijkt de boel nu op orde te hebben. Dit houden we uiteraard in de gaten.