24-jarige Simba na 1,5 jaar terecht

Dierenopvangcentrum Vlaardingen transformeerde een poes met een volledig vervilte vacht in een keurig oud dametje. De poes, genaamd Simba, werd gevonden in Kleinzand (Hoek van Holland). De medewerkers van Dierenopvangcentrum Vlaardingen dachten dat Simba ongeveer 15 jaar oud zou zijn. Via een oproep op Facebook is de dolgelukkige eigenaar gevonden. De poes was al 1,5 jaar vermist en blijkt maar liefst 24 jaar oud te zijn.
24-jarige Simba na 1,5 jaar terecht

Arme drommel

Door de vervilte vacht kon de poes nauwelijks bewegen. Dierenopvangcentrum Vlaardingen vroeg vrijwilligster en kattentrimster Liane van Zuidam om hulp. Van Zuidam reageerde direct en verwijderde dezelfde dag nog een groot deel van alle klitten.

"We zijn wel wat gewend, maar gisteren schrokken we enorm van de toestand waarin deze poes binnenkwam."
-Dierenopvangcentrum Vlaardingen.

Het trimmen van Simba's vacht was een hele klus. Om het voor de oude Simba wat minder stressvol te maken, heeft Van Zuidam het trimmen over twee dagen verspreid. Inmiddels heeft Simba geen last meer van een vervilte vacht en kan ze weer rustig bijkomen.

Simba's vacht was volledig vervilt. Ze kon daardoor nauwelijks bewegen.
Vrijwilligster en trimster Liane van Zuidam haalde de meest belemmerende stukken vacht er direct af.
Nu heeft Simba gelukkig geen vervilte vacht meer!
De 24-jaar oude Simba viel na haar fikse trimbeurt als een blok in slaap.

Oproep via Facebook

En weer blijkt Facebook een handig hulpmiddel voor het vinden van de eigenaar. Na 1,5 jaar kon de eigenaar Simba eindelijk weer in de armen sluiten. De twee herkenden elkaar direct. We zijn blij dat Simba gewoon weer lekker thuis haar oude dag kan doorbrengen.