25 pitbulls in bewaring genomen in onderzoek naar hondengevechten

De Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) heeft in samenwerking met de politie in een onderzoek van het Functioneel Parket 25 pitbulls, waaronder 11 pups, in bewaring genomen. Drie honden waren gewond. De politie heeft twee mannen en een vrouw aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij hondengevechten.
25 pitbulls in bewaring genomen in onderzoek naar hondengevechten

Naar aanleiding van binnengekomen informatie postte de politiewoensdagavond bij een woning in Amersfoort. Het vermoeden was dat daar illegale hondengevechten werden gehouden.

Gewonde hond

Een man kwam in de middag naar de woning en verliet deze weer rond 16.15 uur. Agenten volgden hem toen hij in een auto naar Zeist reed. Daar stapte de man uit en droeg een gewonde hond een woning binnen. Agenten vroegen de man naar de hond en mochten hem zien. De man verklaarde dat de hond eerder in het bos gebeten was. De hond was er slecht aan toe en had meerdere verwondingen. De man, een 32-jarige Zeistenaar, werd direct aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een hondengevecht. De hond is direct naar een dierenarts gebracht om behandeld te worden aan meerdere bijtwonden.


Verdachten hondengevechten aangehouden

In de woning in Amerfoort werd vervolgens rond 17.30 uur een 30-jarige vrouw uit Amersfoort aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij hondengevechten. Het vermoeden is dat in haar woning de hondengevechten werden georganiseerd. De derde verdachte, een 29-jarige man uit Soest, die ook ’s middags in de woning in Amersfoort was geweest, werd rond 20.40 uur aangehouden in zijn woning. Beide worden verdacht van het organiseren van hondengevechten.

Getuigen gezocht

De politie onderzoekt de zaak en vraagt getuigen, of mensen die meer weten hierover, om contact op te nemen via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.