27 dieren uit zwaar vervuilde woning gered

Afgelopen vrijdag zijn er maar liefst 27 dieren uit een woning in Rotterdam gehaald. Na de verontrustende melding van de woningbouwvereniging over zware vervuiling, was er geen andere mogelijkheid dan de dieren uit huis te plaatsen.
27 dieren uit zwaar vervuilde woning gered

Beestenboel

De vrouw woonde met haar zoon, dochter en diens twee kinderen in de zwaar vervuilde woning samen met 4 katten, 4 honden, een schildpad, 2 vogels, 19 konijnen en 3 cavia's. Aan de buitenzijde van de woning was de ammoniaklucht al te ruiken. Onze inspecteur van de Landelijke Inspectie Dienst (LID) was na een eerdere melding begin van het jaar al in de woning geweest en had geconstateerd dat de dieren in redelijke conditie verkeerden, maar dat de leefsituatie te wensen overliet. Er is toen bestuursdwang opgelegd om de situatie te verbeteren.

Onze dierenambulancemedewerker houdt één van de honden vast.

Samenwerking

Helaas was er na enkele weken geen verbetering te zien en is in samenwerking met de woningbouwvereniging, het crisisinterventieteam, het wijkteam en de GGD besloten om de dieren uit huis te plaatsen. Voor de bewoners wordt andere woonruimte gezocht.

De vrouw en dochter hebben uiteindelijk vrijwillig afstand gedaan van de dieren. Met de Animal Rescue Vehicle van de Dierenambulance Zuid-Holland Zuid zijn de dieren naar diverse opvanglocaties vervoerd. Uiteindelijk zijn de 19 konijnen en de cavia's ondergebracht bij het Knaagspoor in Ridderkerk en Het Knaaghof in Rijswijk. De twee honden, waaronder een Franse Bulldog van 11 jaar en een Jack Russel van 7 jaar, zijn opgevangen in Dierenopvangcentrum Rotterdam. Ook de vogels zijn daar ondergebracht. De 27-jarige roodwangschildpad is naar de Schildpaddencentrum in Alphen aan den Rijn gebracht.

De dieren werden per ARV (Animal Rescue Vehicle) vervoerd naar verschillende dierenopvangcentra.

Controle Dierenbescherming

Van alle dieren mochten er 4 bij de bewoners blijven. 2 chihuahua's en 2 katten zijn niet meegenomen. Een medewerker van de Dierenbescherming zal regelmatig een bezoekje brengen om de dieren in de gaten te houden.

Animal Rescue Vehicle van Dierenambulance Zuid-Holland Zuid.