27 verwaarloosde dieren uit één huis

27 verwaarloosde dieren uit één huis

Begin dit jaar hebben we 27 verwaarloosde dieren uit één huis gered. De situatie was vreselijk, op straat rook je de urine al. Wat zijn wij blij dat we die arme dieren hebben kunnen redden. Allemaal mede dankzij jouw hulp! Want dierenvrienden zoals jij maken ons reddingswerk mogelijk. Daar komt enorm veel bij kijken.

Neem deze reddingsactie. De situatie was zo schrijnend dat de 27 dieren direct weg moesten uit het huis. Die pasten natuurlijk niet allemaal in één dierenambulance. Daarom werden ze opgehaald met onze Animal Rescue Vehicle. Deze wagen is speciaal ontworpen voor het vervoer van grotere aantallen dieren tegelijk. De laadruimte bestaat uit makkelijk te reinigen oppervlakten, waardoor gevaar voor besmetting en verspreiding van infecties beperkt wordt.


De dieren werden naar diverse opvanglocaties van de Dierenbescherming gebracht. Een aantal dieren was er zo slecht aan toe dat de asielmedewerkers de hele avond moesten doorwerken om de eerste levensreddende zorg te geven. Helaas konden niet alle dieren worden gered. Maar met de andere dieren gaat het nu goed en voor hen wordt een nieuw thuis gezocht.

Voor asieldieren

Elk jaar vangt de Dierenbescherming zo'n 25.000 dieren op in haar asielen. De Dierenbescherming doet er met haar asielwerk alles aan om deze dieren op te vangen en een tweede kans te geven. We doen dit graag, maar kunnen het niet zonder jouw hulp.

Lees meer over ons werk