30 september: collecteweek Dierenbescherming van start

De medewerkers en vrijwilligers van de Dierenbescherming zetten zich elke dag in om dieren te redden, op te vangen en te beschermen. Ze doen dit met liefde, maar kunnen dit alleen blijven doen met de steun van leden, donateurs en gulle gevers. In de week van 30 september tot en met 6 oktober vraagt de Dierenbescherming opnieuw om steun tijdens de jaarlijkse collecteweek. Duizenden vrijwilligers gaan dan met de collectebus langs de deuren voor een bijdrage.

30 september: collecteweek Dierenbescherming van start

In Nederland leven miljoenen dieren: huisdieren, landbouwdieren en wilde dieren. Deze dieren hebben zelf geen stem en komen daardoor helaas nogal eens in de verdrukking. De Dierenbescherming komt op voor deze dieren. Een aangereden kat, een verwaarloosde hond of een konijn dat achter is gelaten in het park, ze kunnen op de hulp van de Dierenbescherming rekenen. Miljoenen dieren in de vee-industrie hebben een beter leven dankzij het Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming en de organisatie maakt zich sterk om het leven van wilde dieren te beschermen. Benieuwd naar onze resultaten van 2017? Bekijk onze resultatenpagina.

Geef aan de collectant

Het redden, opvangen en beschermen van dieren is kostbaar. Een rit van de dierenambulance kost bijvoorbeeld zo’n € 50,- en een dag opvang voor een kat komt al gauw neer op € 20,-. Om deze en andere kosten te betalen is de Dierenbescherming geheel afhankelijk van leden, donateurs én de opbrengst van de jaarlijkse collecte rond 4 oktober, Werelddierendag. Daarom vragen we om extra steun van het Nederlands publiek. Onze vrijwilligers komen met de collectebus aan de deur voor een kleine of grote bijdrage om nu en in de toekomst op te kunnen blijven komen voor dieren.

QR-code, SMS of PIN

Nieuw dit jaar is betalen via de iDeal QR-app. De gever kan met de iDeal-, Rabobank- of Knab-app op een smartphone de QR-code op het legitimatiebewijs van de collectant scannen en zo een eenmalige gift doen. Naast de vertrouwde groene collectebus gaan in een aantal plaatsen collectanten op pad met een collectebus met ingebouwd pinapparaat. Bij deze collectanten kan ook contactloos én met pin een gift worden gedaan. Wil je ons liever steunen per sms? Dat kan ook, de collectant legt je (met behulp van een kaartje) uit hoe dit werkt. Mensen die de collectant hebben gemist, maar wel een bijdrage willen geven kunnen ook doneren via een speciale digitale collectebus. We hopen natuurlijk dat je een bijdrage wilt leveren!

Let op!

Helaas hoorden we dat er deze week een valse collectant is gespot, die zonder collectebus voor de Dierenbescherming zegt te lopen. We willen jullie daarom graag waarschuwen: onze collecteweek begint pas op 30 september! Al onze collectanten hebben een collectebus en een legitimatiebewijs bij zich.

Het werk van de Dierenbescherming

In Nederland leven miljoenen dieren: huisdieren, landbouwdieren en wilde dieren. Deze dieren hebben zelf geen stem en komen daardoor helaas nogal eens in de verdrukking. De Dierenbescherming komt op voor deze dieren. Een aangereden kat, een verwaarloosde hond of een konijn dat achter is gelaten in het park, ze kunnen op de hulp van de Dierenbescherming rekenen. Miljoenen dieren in de vee-industrie hebben een beter leven dankzij het