30 september: twintig dierenasielen openen hun deuren

Op zondag 30 september, vlak voor Werelddierendag, ben je van harte welkom bij onze dierenopvangcentra. Twintig Dierenbeschermingsasielen openen op deze dag hun deuren. Werp een blik achter de schermen, ontmoet onze asieldieren, laat je informeren over huisdierengedrag en doe mee aan superleuke activiteiten. We maken er landelijk een feestelijke dag van!
30 september: twintig dierenasielen openen hun deuren

Dierenasielen in de spotlights

Gemiddeld vangen we jaarlijks ongeveer 25.000 dieren op in onze dierenopvangcentra. Al deze dieren hebben liefdevolle zorg nodig en zoeken een nieuw baasje. De dieren komen in onze opvangcentra terecht omdat ze verdwalen, worden gedumpt of omdat baasjes door vervelende omstandigheden niet meer voor hen kunnen zorgen. In onze dierenasielen krijgen ze tijdelijk onderdak, medische verzorging en passende begeleiding. Wil jij eens van dichtbij bekijken hoe onze dieren leven in het dierenopvangcentrum? Kom dan 30 september langs bij het dierenopvangcentrum bij jou in de buurt!


Een kind leest de chip van een (knuffel)hond. Foto: open dag Dierenbeschermingscentrum Amersfoort 2017.

Deelnemende Dierenbeschermingsasielen


REGIO NOORDOOST

Dierenopvangcentrum Enschede
Tijd: 11:00 – 16:00 uur.
To do: neem een kijkje in het dierenasiel, leer leuke weetjes over ons dierenasiel, bekijk Dierenambulance Enschede, doe mee aan de loterij, kom schilderen, spring op het springkussen, bezoek kraampjes, laat je schminken en meer.

Dierenasiel de Kuipershoek (Klarenbeek/Apeldoorn)
Tijd: 11:00 – 16:00 uur.
To do: bekijk de ‘dogwalk’, ontmoet dieren, laat je schminken, knutsel mee, doe de rondleiding op papier, bekijk Dierenambulance Overgelder van dichtbij en meer.

Dierenopvangcentrum ’t Noordbroek (Almelo)
Tijd: 13:00 – 16:00 uur.
To do: werp een blik achter de schermen, bekijk de ziekenboeg, er zijn kinderactiviteiten, bekijk Dierenambulance Almelo van dichtbij en meer.

Dierenasiel de Swinge (Drachten)
Tijd: 11:00 – 16:00 uur.
To do: werp een blik achter de schermen, bekijk Dierenambulance De Wouden van dichtbij en meer.

Dierenasiel Winschoten
Tijd:13:00 – 16:00 uur.
To do: doe mee aan de rondleiding, bekijk kraampjes, krijg informatie over onze honden, leer leuke weetjes, doe mee aan de loterij, bekijk onze Dierenambulance Oost-Groningen en meer.


REGIO NOORDWEST
Dierentehuis Alkmaar
Tijd: informatie volgt nog.
To do: neem een kijkje in het dierenasiel en leer alles over het leven als asieldier en meer.

Dierenbeschermingscentrum Amersfoort
Tijd: 12:00 uur - 15:30 uur.
To do: ontmoet onze asieldieren, struin rond over de infomarkt, stel vragen aan een kattengedragsdeskundige, duik in de grabbelton, laat je schminken, doe mee aan de loterij en meer.

Dierenopvang Haarlemmermeer
Tijd: 12:00 - 16:00 uur.
To do: bekijk demo’s, leer over positief trainen, ontmoet asielhonden op de rode loper, bezoek kraampjes, neem een kijkje in het dierenasiel, doe mee aan een fotoshoot met je hond, praat met een kattengedragsdeskundige en meer.

Dierentehuis Kennemerland (Zandvoort)
Tijd: 12:00 – 16:00 uur.
To do: bekijk het dierenasiel, leer onze dieren kennen, voorlezen voor katten, demonstratie met speurhonden en hersenwerk met honden, catwalk met asielhonden + meet & greet op een losloopveld.

Kerbert Dierentehuis & Het Knaagdierencentrum (IJmuiden)
Tijd: 12:00 – 16:00 uur.
To do: leer het dierentehuis, het knaagdierencentrum en onze dieren kennen, bezoek kraampjes, volg een lezing, spring op het springkussen, doe mee aan de loterij en meer.

REGIO ZUID
Dierenbeschermingscentrum Limburg (Born)
Tijd: 12:00 uur – 15:00 uur.
To do: volg een rondleiding, neem een kijkje bij Dierenambulance Limburg en de dierenarts, maak een insectenhotel, volg een workshop konijnengedrag en meer.

Dierenopvangcentrum De Doornakker (Eindhoven)
Tijd: 13:00 – 16:00 uur.
To do: volg een rondleiding, neem kijkje bij Dierenambulance Brabant Zuid-Oost en de dierenartsenpraktijk en meer.


REGIO ZUIDWEST
Het Knaaghof
Tijd: 11:00 – 16:00 uur.
To do: een dierenarts vertelt over konijnen en knaagdieren, er zijn allerlei kinderactiviteiten, bekijk een dierenambulance, bezoek kraampjes en meer.

Dierenopvangcentrum Spijkenisse
Tijd: informatie volgt nog
To do: neem een kijkje in het dierenasiel en meer.

Dierenopvangcentrum Vlaardingen
Tijd: 10:00 – 15:00 uur.
To do: volg een rondleiding, doe mee aan een spelletjesparcous met je hond, laat je hond professioneel fotograferen, bezoek kraampjes, stel vragen aan een kattengedragsdeskundige, laat je schminken, graai in de grabbelton, doe mee aan de speurwedstrijd en meer.

Egelopvang Papendrecht
Tijd: 12:00 – 16:00 uur.
To do: neem een kijkje achter de schermen, rondleiding.

Open dag op 29 september

Een paar van onze dierenopvangcentra hebben hun open dag op 29 september gepland i.p.v. 30 september. Op zaterdag kun je een bezoekje brengen bij deze dierenasielen:

Dierenopvangcentrum Gouda
Tijd: 11:00 – 16:00 uur.
To do: bekijk het dierenasiel van binnen, bekijk een ‘dogwalk’, ontmoet katten, shop bij leuke kraampjes, eet een oliebol, duik in de grabbelton, doe een speurtocht, ga touwtje trekken, kleur een dierenmasker en meer.

Het Knaagspoor
Tijd: 10:00 – 16:00 uur.
To do: spring op het springkussen, doe mee aan de loterij, bezoek kraampjes, bekijk onze Dierenambulance Zuid-Holland Zuid van dichtbij, volg een rondleiding en meer.

Dierenambulances bekijken

Heb je al weleens een dierenambulance van dichtbij gezien? En ben je benieuwd naar hoe een dag van een ambulancemedewerker eruit ziet? Bij de meeste van onze dierenopvangcentra kun je op 30 september (of 29 september) ook een dierenambulance bekijken. Ons dierenambulancepersoneel vertelt je alles over hun werkzaamheden en werkdagen.

Open dag dierenambulance

Ten slotte kun je op 30 september een bezoekje brengen aan:

Dierenambulance Zuidoost Drenthe
Tijd: 11:00 - 16:30 uur.
To do: kom alles te weten over de Dierenbescherming, bekijk de dierenambulance van dichtbij, leer over chippen en registreren en kom smullen: er worden 'knieperties' gebakken.