Stop deze ellende

Toen onze inspecteur van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) een hondenfokker in Drenthe bezocht, trof hij op zolder verwaarloosde 30 honden aan. De extreem magere honden, waaronder 18 pups, zaten in in hun eigen ontlasting. Hun vachten waren vervuild en helemaal in de klit. Schoon drinkwater was er niet.

Stop deze ellende

"Schandalige toestand"

De dierenarts vond de toestand schandalig. De honden moesten er zo snel mogelijk weg om behandeld te worden. Sommige oudere dieren waren er zo slecht aan toe, dat het niet langer had moeten duren. Na behandeling zijn de honden naar opvangadressen gebracht waar ze konden aansterken. Daarna is er voor alle dieren een nieuw thuis gezocht.

Kunnen we op jou rekenen?

Om te voorkomen dat dit nog een keer gebeurt, staat de eigenaar onder controle. Gelukkig waren wij er op tijd bij en konden wij de hondjes redden. Dat lukt in bijna alle gevallen waar onze inspecteurs bij betrokken worden. Willen wij dit blijven doen, dan hebben we jouw steun hard nodig. De Dierenbescherming is geen overheidsinstelling; voor ons werk zijn we geheel afhankelijk van dierenvrienden zoals jij. Help jij mee? Alvast bedankt!