4 honden en 1 kat uit zwaar vervuilde woning gered

Uit een zwaar vervuilde woning in Goes zijn op donderdag 26 oktober 4 honden en 1 kat gered. De dieren zaten tussen de rommel, in hun eigen uitwerpselen en onder de vlooien. Tijdens de gezamenlijke actie van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) en de dierenpolitie was de bewoner niet aanwezig, hier wordt nog contact mee opgenomen.
4 honden en 1 kat uit zwaar vervuilde woning gered
Onze inspecteur werd door de politie om assistentie gevraagd nadat ze in een zwaar vervuilde woning dieren aantroffen. Er hing een sterke amoniaklucht en er lagen over uitwerpselen. Onze inspecteur liet op twitter weten tussen de rommel op zoek te zijn naar 4 honden en 1 kat. Helaas kwam de hulp voor een fret te laat, dit dier werd dood gevonden.

Slechte verzorging

Voor de honden en de kat was gelukkig wel eten en drinken aanwezig, maar er was sprake van slechte en achterstallige verzorging van de dieren. Zo zaten ze onder de vlooien, was hun vacht vervuild en verklit en hadden ze last van te lange nagels. Na overleg heeft RVO* opdracht gegeven de dieren in bewaring te nemen. Deze zijn overgebracht naar een opvangadres waar ze de juiste verzorging krijgen. Welke gevolgen de actie verder voor de dieren en de eigenaar heeft is nog niet bekend.


*De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) is onderdeel van het ministerie van Economische Zaken en ziet onder andere toe op de naleving van de Wet Dieren. Bij constatering van overtredingen kan deze dienst onder bestuursdwang maatregelen opleggen om de situatie van de dieren te verbeteren en/of de dieren in bewaring te laten nemen. Het Openbaar Ministerie bepaalt bij wetsovertreding de uiteindelijke strafmaat.