4 pups in een maïsveld

Vorige week verwelkomde Dierenbeschermingscentrum Limburg 4 uitgehongerde Mechelse herderpups in het asiel die waren achtergelaten in een maïsveld en al zwervend werden aangetroffen. Het gaat om twee reutjes en teefjes van circa 6 á 7 weken: ontzettend mager – vies, ónder de vlooien, met opgezette buikjes van de wormen en moederziel alleen.

4 pups in een maïsveld

Knuffelen en spelen

In Dierenbeschermingscentrum Limburg werden ze met open armen ontvangen en onder liefde bedolven. Zulke kleintjes! En dan ook nog zonder de moeder die ze zo hard nodig hadden. De pups werden op kwalen onderzocht, gevoed, gewassen (want ze stonken énorm naar mest) en kregen een vlooien- en wormenkuur. Ondanks hun verdrietige start waren het meteen drukke en sociale hondjes: voor niets en niemand bang en je kon ze zo oppakken. Maar omdat een asielomgeving toch een flinke impact kan hebben op de ontwikkeling van een dier (zowel geestelijk als lichamelijk) wordt er door vrijwilligers hard aan de socialisatie gewerkt door middel van knuffelen en spelen.

Een flinke navelbreuk

Bij het lichamelijk onderzoek bleken alle 4 de pups een flinke navelbreuk te hebben. Hun nieuwe baasjes krijgen een voucher om ze hieraan te laten helpen en om ze te laten steriliseren/castreren. Ze hebben hun eerste vaccinatie al gehad en zijn inmiddels gechipt. Ook krijgen ze puppyvoeding waarin alle belangrijke voedingsstoffen zitten. Een vrijwilliger die fan is van de televisieserie Seinfeld heeft de namen van de pups gekozen... Jerry, George, Elaine en Cosmo hopen snel nieuwe baasjes te vinden.

Brenda van Dierenbeschermingscentrum Limburg: ''Het zijn leuke, sociale pups, maar de nieuwe adoptanten moeten echt wat aan de opvoeding doen, want ze hebben nú al een pittig karakter.''

Crowdfunding

Niet alleen zit het dierenopvangcentrum momenteel stampvol en hebben onze dierverzorgers het razend druk, de kosten voor de opvang van de maïsveld pups lopen flink op. Help jij met een donatie voor de opvang en (medische) verzorging van Jerry, George, Elaine en Cosmo?

Help jij ons met Jerry, George, Elaine en Cosmo?

Voor een goede hondenschool

Voor een intensieve en deskundige begeleiding bij de (her)opvoeding van je hond kun je terecht bij de training Gehoorzame Huishond van de Dierenbescherming. Je kunt deze gehoorzaamheidstraining op diverse plaatsen in Nederland volgen.

Online hondentraining