7 nieuwe dierenambulances opgeleverd

Vandaag hebben we in Kolham Groningen de sleutels van 7 nieuwe dierenambulances in ontvangst mogen nemen. Echt geweldig, want de bestaande waren hard aan vervanging toe. De vervanging kon dankzij recent ontvangen nalatenschappen gerealiseerd worden. De vernieuwde inrichting in de ambulances is geheel volgens de laatste ontwikkelingen op gebied van diervervoer en dierenwelzijn. Hiermee maken we een kwaliteitsslag waardoor onze ambulancemedewerkers nog betere zorg aan de dieren kunnen verlenen.

De nieuwe dierenambulances gaan rijden voor dieren in Apeldoorn, Deventer, Zutphen, Noordoost polder, Kampen, Heerde, Hoogeveen, Meppel , Oldambt, Veendam, Delfzijl, Haarlem en Barendrecht.

Diervriendelijke aanpassingen

Naast de gebruikelijke uitrusting van een dierenambulance zoals vangkooien, netten en mandjes zijn er een aantal wezenlijke vernieuwingen toegepast. In de achtercabine is nu ruimte voor een meerijder die tijdens de vaak stressvolle rit bij de dieren kan zitten. Deze zitplaats voldoet aan de laatste wettelijke eisen en is zowel voor dier als mens veilig. De nieuwe ambulances is ook voorzien in een separaat klimaatbeheerssysteem. Daarnaast is er een telescoopladder toegevoegd, zodat de eerste hulp op wat moeilijk toegankelijkere plekken gelijk al door de dierenambulancemedewerkers kan worden verleend. Verder kan bij het vervoeren van gewonde dieren de brancard centraal gefixeerd worden voor een veilige rit.

Maatwerk door A&S Vancare

Het nieuwe diervriendelijk interieur is in nauwe samenwerking met A&S Vancare te Kolham gerealiseerd. Zij hebben gezorgd voor een nieuw concept dat in alle 7 dierenambulances is toegepast. Het inbouwen van het interieur is echt maatwerk en voorzien van de laatste veiligheidsmaatstaven op gebied van dierenwelzijn en veiligheid voor onze ambulancemedewerkers.

Dankzij nalatenschappen

De aanschaf van de 7 dierenambulances is mede mogelijk gemaakt door drie nalatenschappendie wij onlangs hebben ontvangen. Vijf ambulances zijn gefinancierd uit de nalatenschappen van de heer S. Jorna uit Norg, mevrouw H.J.M. Schlechter uit Veenendaal en mevrouw J.P. Den Hollander uit Oss. De overige twee ambulances zijn gefinancierd door een anonieme stichting. Echt geweldig dat mensen dieren en onze organisatie zo’n warm hart toedragen, hun giften zijn op deze manier goed besteed.

Wij wensen de ambulancemedewerkers in de regio vele veilige ritten toe!