8 Verwaarloosde pups niet terug naar eigenaar

Op vrijdag 11 oktober zijn bij een gezamen-lijke actie van de dierenpolitie en de Landelijke Inspectie-dienst Dieren-bescherming (LID) in Rotterdam 8 pups in bewaring genomen. De 6 à 7 weken oude dieren waren zwaar verwaarloosd en ook de huisvesting was niet in orde.
8 Verwaarloosde pups niet terug naar eigenaar

Op vrijdag 11 oktober zijn bij een gezamenlijke actie van de dierenpolitie en de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) in Rotterdam 8 pups in bewaring genomen. De 6 à 7 weken oude dieren waren zwaar verwaarloosd en ook de huisvesting was niet in orde.

De dierenpolitie constateerde na aankomst dat de pups hele bolle buikjes en last van wormen hadden. Bovendien zaten ze onder de vlooien en hadden een aantal pups wondjes. De huisvesting van de dieren was allesbehalve schoon en de pups bleken nog niet naar de dierenarts te zijn geweest voor controle. De eigenaren gaven aan wegens geldgebrek niet naar de dierenarts te kunnen.

De dierenpolitie heeft vervolgens contact opgenomen met de LID voor advies en ondersteuning. De LID-inspecteur kreeg van Dienst Regelingen van het Ministerie van Economische Zaken toestemming om de dieren onder bestuursdwang door een dierenarts te laten behandelen. Dit is meteen gebeurd, waarbij de dierenarts aangaf het onverstandig te vinden om de pups terug te laten keren naar de eigenaren. Daarop zijn de dieren in bewaring genomen en ondergebracht bij een opvangadres, waar ze de juiste aandacht en verzorging krijgen.

De eigenaren kunnen een proces-verbaal wegens verwaarlozing tegemoet zien en draaien op voor de gemaakte kosten van vervoer en dierenarts. Over het verbeteren van het welzijn van de achtergebleven moederhond zijn afspraken gemaakt, hierop zal worden gecontroleerd.