Actie Doe maar lekker duurzaam van start

Vandaag gaat voor het tweede jaar op rij Doe maar lekker duurzaam van start. De actie is een initiatief van de Nationale Postcode Loterij, Unilever en Albert Heijn, in nauwe samenwerking met onder andere de Dierenbescherming, met als doel om mensen duurzamer te laten eten.

De actie Doe maar lekker duurzaam loopt tot en met 4 oktober en laat Nederlandse huishoudens gratis duurzamere producten uitproberen. In de loop van volgende week ontvangen maar liefst 2,5 miljoen Nederlandse huishoudens een cadeaukaart van de Nationale Postcode Loterij ter waarde van €12,50, waarmee ze duurzamere boodschappen kunnen doen bij Albert Heijn.

Honderden producten

Er is een keuze uit honderden producten die onder een keurmerk vallen, zoals het Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming, en het Unilever Duurzame Landbouwprogramma. Van aardappelen, groenten en vlees, tot thee en zuivel.

Duurzame wereld

“Dit is tot op heden het grootste initiatief in Nederland op dit vlak en past bij de missie van de Nationale Postcode Loterij; werken aan een meer duurzame en rechtvaardige wereld," aldus Imme Rog, managing director van de NPL. “Met deze actie willen we laten zien hoe makkelijk het is om met producten uit de supermarkt een lekkere, duurzame maaltijd op tafel te zetten."

Meer over de actie lees je op doemaarlekkerduurzaam.nl.