Actie Groupon voor chippen katten levert 2.680 euro op

Enkele weken geleden startte aanbiedingssite Groupon een actie om via ‘deals’ geld op te halen voor het chippen van katten. Deze actie heeft een totaalbedrag van 2.680 euro opgeleverd. Een mooi resultaat, waar de Dierenbescherming heel blij mee is!
Actie Groupon voor chippen katten levert 2.680 euro op

Het aantal zwerfkatten in Nederland loopt in de tienduizenden. Als katten weglopen van huis zijn ze vaak niet meer te traceren. De Dierenbescherming wil dit voorkomen door het geven van voorlichting en door alle asieldieren te chippen en te registreren.

Groupon bedankt

Aanbiedingssite Groupon startte onlangs een actie om via ‘deals’ geld op te halen voor het chippen van katten. “Elke euro helpt ons om zwerfkatten te chippen voordat zij meegaan met hun eigenaar,” aldus de Dierenbescherming, die Groupon en iedereen die een donatie heeft gedaan hartelijk bedankt. Het bedrag komt rechtstreeks ten goede aan het chippen van katten.

Registratienummer

Een kat kan al op jonge leeftijd worden gechipt. De chip wordt onder de huid ingebracht en bevat een registratienummer, waarmee de gegevens van het dier makkelijk zijn terug te vinden. De kat heeft daar verder geen last van. De kosten van een chip - die een dierenleven lang meegaat - en het inbrengen bedragen ongeveer 25 euro (excl. consult).

Wilt u meer weten over het chippen van katten, kijkt u dan hier.