Actie Nissewaard: chip je kat gratis!

15 maart t/m 29 april

Is jouw kat al gechipt? Nee? Doe dit dan gratis bij één van de dierenartsen uit Nissewaard die deelnemen aan de chipactie. Raakt jouw kat vermist? Als er iets met jouw huisdier gebeurt, dan wil je dit toch graag weten? Chippen (én een goede registratie) kan onzekerheid en zorgen voorkomen.

Actie Nissewaard: chip je kat gratis!

De Dierenbescherming en gemeente Nissewaard slaan de handen ineen en bieden deze gratis chip- en registreeractie voor alle Nissewaardse katteneigenaren aan. De chip kun je in maart en april 2023 laten plaatsen bij één van de deelnemende dierenartsen. Let op: zolang de voorraad strekt!

Voorwaarden voor deze actie:

  • Alleen voor Nissewaardse kattenbezitters.
  • Actie geldt vanaf 15 maart tot en met 29 april 2023, of tot de chips op zijn.

Meer info over de actie

Deelnemende dierenartsen

Dierenkliniek Spijkenisse
Lenteakker 1, 3206 TB Nissewaard, Spijkenisse

Dierenartspraktijk Bernisse
van Duyvenvoordeweg 1, 3218 BD Nissewaard, Heenvliet

Dierenkliniek Maaswijk
Ida Wassermanstraat 22/24, 3207 VP Nissewaard, Spijkenisse

Dierenkliniek De Perzikgaard
Perzikgaard 1, 3206 AL Nissewaard, Spijkenisse

--> Alvast een tip: Neem een identiteitsbewijs en adresgegevens mee naar de afspraak. Dan kan de dierenarts de chip van de kat koppelen aan je gegevens.

Waarom chippen?

Vinden katten altijd hun weg terug? Helaas niet. Soms kunnen ze ergens van schrikken, wegrennen en verdwalen. Jaarlijks raken er in ons land ongeveer 62.500 katten zoek. Daar vangt de Dierenbescherming meer dan 6500 van op. Helaas kunnen we slechts 17% van de verdwaalde katten herenigen met hun baasje. We zijn daarom blij met de chipactie in Nissewaard. Daarmee kunnen we veel dieren- én 'baasjesleed' voorkomen.

  • Hoe werkt de chip?

    Een chip is ongeveer zo groot als een rijstkorrel. Deze wordt onderhuids aangebracht, tussen de schouderbladen. Je kat voelt dat als een klein prikje, maar als de chip eenmaal zit, voelt hij er niets meer van.

    Iedere chip bevat een uniek registratienummer dat gekoppeld wordt aan jouw persoonlijke gegevens. De dierenambulance, elk asiel en elke dierenarts in Nederland kan de chip uitlezen. Hierdoor kan jouw kat weer teruggebracht worden. Een goede registratie is dus ontzettend belangrijk! Voor een overzicht van de registratiedatabases kun je kijken op https://www.chipnummer.nl.

  • Is je kat al gechipt?

    Controleer dan af en toe of alle gegevens nog kloppen in de databank of kijk chipnummer.nl. . Ben je verhuisd of heb je een nieuw telefoonnummer? Geef dit dan door aan de databank. Ga je weleens naar de dierenarts? Laat dan meteen even controleren of de chip goed zit en werkt.

  • Wat doet de Dierenbescherming met 'zwerfkatten'?

    In Nederland worden zo’n 2,6 miljoen katten als huisdier gehouden. Helaas nemen niet alle kattenbezitters de verantwoordelijkheid serieus. Met als gevolg ongewenste nestjes, een groot aantal kittens en op straat gedumpte katten. Chippen, castreren en steriliseren kan veel ellende voorkomen. Dankzij inspanningen van onze vrijwilligers door het hele land worden jaarlijks duizenden verdwaalde katten opgevangen. Voor de tamme dieren waarvan de eigenaar niet wordt gevonden, zoeken we een nieuw thuis. De verwilderde katten die niet meer kunnen wennen aan een leven met mensen, worden door vrijwilligersteams gevangen, onvruchtbaar gemaakt en in hun eigen omgeving teruggeplaatst (TNR-methode). Zwerfkittens socialiseren we bij gastgezinnen, waarna ze via de dierenasielen worden geadopteerd.

Voor chipplicht katten

Jaarlijks raken er in ons land duizenden katten zoek. Veel van deze dieren zijn niet gechipt of de registratie klopt niet (meer). Helaas kunnen we daardoor slechts een deel van de verdwaalde katten herenigen met hun baasje.

Meer bij het LICG