Afronden voor het goede doel

Kleine beetjes kunnen grote wonderen verrichten, dat is het idee achter het initiatief Goed Afronden. Vanaf 2 januari kunt u daarbij het bedrag van uw aankopen bij een aantal winkelketens in Nederland afronden naar boven, waarbij de aanvullende centen naar het goede doel gaan.
Afronden voor het goede doel

Op vrijdagavond 29 november werd op de Wintermarkt in Amsterdam het startsein gegeven voor het liefdadigheidsinitiatief Goed Afronden. Als u besluit om vanaf 2 januari bij een van de aangesloten winkelketens het bedrag van uw aankopen naar boven af te ronden – € 2,53 naar bijvoorbeeld € 2,55 – steunt u daarmee een goed doel. U doneert minimaal één en maximaal vijf cent en u kunt zelf bepalen wat er met uw donatie gebeurt door op een project te stemmen van één van de goede doelen die meedoen aan dit initiatief.

Groots samenwerkingsverband

Goed Afronden is één van de grootste actieve samenwerkingsverbanden tussen Nederlandse goede doelen, waaronder dus de Dierenbescherming. Het is de eerste keer dat er zoveel goede doelen samenwerken in een doorlopend fondsenwervend initiatief. Het jaar is verdeeld in vier actieperiodes: Hulpweken, Gezondheidsweken, Natuur- & Milieuweken en Welzijnsweken. Elk actieperiode gaat de netto opbrengst naar de specifieke groep.

Binnenkort wordt bekend gemaakt welke grote winkelketens hun medewerking verlenen aan Goed Afronden. Kijk hier voor updates en informatie.