Angel, Lucky en Timo, van een donkere zolder gehaald

Toen een vrijwilliger van de dierenambulance een nest met drie kittens aantrof op een hooizolder, wist hij meteen dat het mis was. De kleintjes waren zo zwaar ondervoed dat ze nauwelijks nog op hun pootjes konden staan. Ook leden ze aan een verwaarloosde niesziekte en ernstige infecties.


De katjes werden onmiddellijk naar onze dierenarts gebracht. Ondanks haar ervaring schrok ze toen ze de kittens onderzocht. Ze bleken ernstig vermagerd, hadden vlooien en ontstoken oogjes door een verwaarloosde niesziekte. Het drietal kreeg een lekkere maaltijd, antibiotica en werd ontvlooid. Daarna mochten Angel, Lucky en Timo gaan herstellen bij een gastgezin.

Ook slecht nieuws

Hier kregen ze met de grootst mogelijke zorg medicijnen toegediend, werden de oogjes schoon gehouden, hun snotterige neusjes afgeveegd en was er regelmatig contact met onze dierenarts. Voor het eerst in hun leven kregen de dieren de zorg en liefde die ze verdienen. Helaas was er ook slecht nieuws. Bij twee van de katjes moesten de oogjes operatief worden verwijderd omdat ze niet meer zouden genezen.

Tijdens de operatie werd Lucky's oogje verwijderd.


Gelukkig hebben de dieren er weinig aan overgehouden. Ondanks dat Lucky en Angel nu allebei een oogje missen, waren ze een dag na de ingreep alweer vrolijk aan het spelen.

Het oogje van Lucky is perfect geheeld en hij kan hier goed mee leren leven.

Energieke katjes

De Dierenbescherming kan terugvallen op zo’n 450 gastgezinnen door het hele land voor de opvang van kittens. Angel, Lucky en Timo kwamen terecht bij de Limburgse Ody en haar gezin. “De kleintjes verdienen een hoopvolle toekomst, wij kunnen ze daarbij helpen,” erkent ze. “En natuurlijk is het heftig als we een dier opvangen dat ziek is of gewond, maar de liefde die je terugkrijgt, de blijdschap wanneer je ziet hoe verzwakte kittens zich ontwikkelen tot energieke en zorgeloze katjes, is onbetaalbaar.”

Om dieren zoals Angel, Lucky en Timo te kunnen blijven redden, is jouw hulp hard nodig!