Bedrijven met Beter Leven keurmerk bij AH Boerendag

Op 11 oktober kun je diverse boerenbedrijven bezoeken tijdens de AH Boerendag. Je kunt met eigen ogen zien hoe varkens, koeien en kippen worden gehouden. Naast rondleidingen, picknicks, schminken en speurtochten kunnen kinderen meedoen met het programma Doe als een boer-dag. Enkele van de boerderijen werken volgens de richtlijnen van het Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming.
Bedrijven met Beter Leven keurmerk bij AH Boerendag

Albert Heijn wil laten zien dat je met veel kleine stapjes grote resultaten kunnen behalen. Op die manier kun je meer doen voor het welzijn van dieren. Daarom kun je een kijkje nemen bij een of meerdere kippen- en varkensboerderijen. De boerderijen werken volgens de richtlijnen van de Hollandse Kip of de richtlijnen van het Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming. Producten kunnen 1, 2 of 3 sterren krijgen van het Beter Leven keurmerk. Hoe meer sterren, hoe diervriendelijker het vlees.

De varkens van Herbert en Annemarie Noordman krijgen 1 ster van het Beter Leven keurmerk

Respect voor dier en milieu

Onder de deelnemers zijn ook Herbert en Annemarie Noordman in Lemelerveld. Zij zijn erg trots op het feit dat ze deelnemen aan de AH Boerendag: “Wij hebben een prachtig varkensbedrijf. In onze serrestallen lijkt het alsof de varkens buiten zijn. Met respect voor dier, omgeving en milieu wordt vlees geproduceerd, zorgvuldig met passie en liefde voor het dier. Wij gaan voor een goed leven van het varken, een eerlijke prijs voor de boer en de consument. Een familiebedrijf met een moderne bedrijfsvoering. Een beetje zoals vroeger, weet wat je eet! We produceren het één ster Beter Leven keurmerk vlees. Omdat we trots zijn op ons bedrijf willen we dit graag laten zien. Wij bieden consumenten een rondleiding door de kraamstal en door de vleesvarkenafdeling, een eerlijk verhaal!”