Bejaarde asielhond Brutus vindt thuis

De Dierenbescherming vangt veel oude dieren op. Omdat deze dieren intensieve zorg nodig hebben en vaak kampen met medische aandoeningen, is het moeilijk om nog een nieuw thuis voor ze te vinden. Wij willen niet dat dieren op leeftijd wegkwijnen in het asiel, maar gunnen ze juist nog een fijne tijd. Om die reden staat onze asieldierencampagne Geef Om Mij in het teken van de eenzame oudjes.
Bejaarde asielhond Brutus vindt thuis

Voor Liesbeth Bakker en haar man waren ouderdom en hogere kosten geen belemmering toen ze hun oog lieten vallen op de negenjarige labrador Brutus. "We zagen hem voor het eerst op de website van het asiel," vertelt Liesbeth. "Hij zat er al een paar maanden, nadat zijn eigenaar was opgenomen in een psychiatrische inrichting. Vanwege zijn hoge leeftijd en ouderdomskwalen was hij allesbehalve populair, maar wij hoefden niet lang na te denken; Brutus mocht met ons mee.”

"Vanwege zijn hoge leeftijd en ouderdomskwalen was Brutus allesbehalve populair, maar wij hoefden niet lang na te denken. Hij mocht met ons mee naar huis."

Hoge leeftijd was juist pluspunt
Het bleek een juiste beslissing. Volgens Liesbeth heeft Brutus zich moeiteloos aangepast aan het leven in haar gezin en geeft hij veel liefde. “Ook is hij waaks, vooral over onze zoon van zes maanden,” zegt ze. “Brutus heeft ernstige artrose in zijn knie, heup en hak. Om de pijn te verlichten, krijgt hij medicijnen en dieetvoer. Lange afstanden lopen gaat niet meer, daarom maken we elke dag een paar korte wandelingen. De kinderen realiseren zich dat Brutus oud is en waarschijnlijk nog maar een paar jaar te leven heeft. Dat is moeilijk, voor ons allemaal, maar zijn leeftijd was juist de reden om voor hem te kiezen. Wij kunnen hem de zorg en liefde bieden die hij nodig heeft. Hem achterlaten in het asiel is nooit een optie geweest.”

Help oude asieldieren
Jaarlijks vangt de Dierenbescherming 25.000 dieren op in haar asielen. Voor al deze dieren wordt een nieuw thuis gezocht. In de meeste gevallen lukt dat snel, alleen voor de 5.000 dieren van acht jaar en ouder kost dat meer moeite, tijd en geld. Vaak voelen deze oudjes zich ontheemd. Hoe goed we ons best ook doen: een asiel wordt nooit een thuis. Om die reden staat onze campagne Geef Om Mij dit jaar in het teken van de eenzame oudjes.