Bejaarde vrouw vindt slang in garage

Een 85-jarige inwoonster van Heerlen kreeg de schrik van haar leven toen ze een rode slang in haar garage aantrof. Een inspecteur van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) en agent van Dierenpolitie Limburg werden ingeschakeld om de slang te vangen.
Bejaarde vrouw vindt slang in garage

Toen de LID-inspecteur op 30 april bij de woning aankwam, constateerde hij dat het om een niet giftige koren- of rode rattenslang ging. De buurman, die inmiddels ook ter plaatse was, bleek de eigenaar van het dier te zijn. Naar zijn zeggen was de slang uit een emmer in de achtertuin ontsnapt, terwijl hij boodschappen aan het doen was.

De eigenaar verklaarde verder dat hij de slang had gekregen. Hij was bezig om een grote parkietenkooi als verblijfplaats voor het dier in te richten. En alhoewel de kooi hier absoluut niet geschikt voor was, weigerde hij om naar het advies van de LID-inspecteur te luisteren.

Daarop heeft de inspecteur de man bestuursdwang aangezegd, wat betekent dat hij binnen een bepaalde tijd de zaak op orde moet maken, waarbij de huisvesting van de slang dient te voldoen aan de voorschriften zoals opgesteld door het Landelijk Informatiecentrum Gezelschapsdieren (LICG). Doet de man dit niet, dan volgen er maatregelen.