Beter Leven varkenshouder genomineerd

Hans Verhoeven, innovatief varkenshouder, voorman van Keten Duurzaam Varkensvlees en deelnemer aan het Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming, is één van de vijf genomineerden in de jaarlijkse verkiezing van de ‘Agrarisch ondernemer van het jaar’.
Beter Leven varkenshouder genomineerd

In de voorronde van deze verkiezing zaten nog twee deelnemers aan Beter Leven, maar die zijn helaas afgevallen. Wie meer wil weten over Hans Verhoeven en op hem wil stemmen kan terecht op www.agrarischondernemer.nl.

Beter Leven keurmerk

De krant Boerderij Vandaag organiseert samen met enkele bedrijven uit de landbouw jaarlijks de verkiezing van Agrarisch ondernemer van het jaar. In de eerste ronde van deze verkiezing werden 10 boeren genomineerd, waaronder maar liefst drie veehouders die deelnemen aan het Beter Leven keumerk van de Dierenbescherming.

Varkenshouder Hans Verhoeven wist door te dringen tot de laatste vijf kandidaten. Hans Verhoeven heeft een varkensbedrijf in het Brabantse Valkenswaard en doet ook mee aan Beter Leven 1 ster varkensvlees. Verhoeven werkt al sinds 1998 heel consequent en enthousiast aan verduurzaming van de varkenshouderij. Hij heeft inmiddels een hele ‘Keten Duurzaam Varkensvlees’ (KDV) opgebouwd met ruim 300 varkenshouders, met bijbehorende verwerking en afzet. Deze varkenshouders waren in 2007 de eersten die met het castreren stopten.

Verbeteringen dierenwelzijn

Binnen de smalle marges in de varkenshouderij weet KDV voortdurend kleine en soms wat grotere dierenwelzijnsverbeteringen door te voeren. Zo is KDV onlangs gestart met alle zeugen nestbouwmateriaal verstrekken. In Keten Duurzaam Varkensvlees zitten meerdere duurzaamheidsniveaus. De deelnemers aan het basisniveau leveren onder andere aan ongeveer 200 Keurslagers en aan supermarktketen CoopCodis.

Een paar varkenshouders van Keten Duurzaam Varkensvlees zijn biologisch. Hans Verhoeven zelf levert met nog een groot aantal varkenshouders onder Beter Leven 1 ster. Dit Beter Leven varkensvlees wordt verkocht bij onder andere restaurantketen La Place en bij de regionale supermarktketens Deen en MCD.

Stem op Hans Verhoeven

De Dierenbescherming is er trots op dat maar liefst drie deelnemers aan haar Beter Leven keurmerk genomineerd zijn voor Agrarisch ondernemer van het jaar en dat één daar van, Hans Verhoeven, nu zelfs doorgedrongen is tot de finale. De Dierenbescherming roept iedereen dan ook op een stem op Hans Verhoeven uit te brengen.