Beter Leven voor steeds meer dieren

Het aantal koeien, kippen en varkens dat onder het Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming wordt gehouden, blijft toenemen. Dit jaar stijgt het aantal productiedieren dat diervriendelijker wordt gehouden met 3 miljoen naar ruim 20 miljoen dieren.
Beter Leven voor steeds meer dieren

Dat is een groei van 17 procent vergeleken met 2014. Met ruim 17 miljoen vleeskuikens en bijna 1 miljoen leghennen vormen kippen de grootste groep dieren onder het Beter Leven keurmerk, gevolgd door zo'n 2 miljoen varkens en ongeveer 270.000 runderen en kalveren.


Directeur Frank Dales van de Dierenbescherming maakt de cijfers vandaag bekend tijdens een bijeenkomst van bedrijven die meedoen met het Beter Leven keurmerk. Tijdens deze bijeenkomst maken supermarkten, slachterijen en vleesverwerkende bedrijven daar de jaarlijkse balans op van het succesvolle keurmerk aan de vooravond van de 'Beter Leven week' die maandag 19 oktober start in alle supermarkten. Tijdens deze week doen veel supermarkten en merken mee met speciale acties en aanbiedingen.

Breed assortiment diervriendelijker producten

Dat er steeds meer dieren profiteren van de groei van het Beter Leven keurmerk komt volgens Dales ook doordat er steeds meer merkfabrikanten bijkomen die producten leveren met het keurmerk op de verpakking, van soepen tot salades en van kroketten tot straks zelfs honden- en kattenvoer. Ook foodservicebedrijven, zoals bedrijfsrestaurants en tankstations, vervangen gaandeweg hun snacks en broodjes door diervriendelijkere versies met het Beter Leven keurmerk.