Bewust kiezen voor dierenwelzijn met de Boodschappenhulp

Wat betekenen de keurmerken en logo's op verpakkingen in de supermarkt, zoals het Beter Leven keurmerk? Voor consumenten die bij de aankoop van voedingsmiddelen een bewuste keuze willen maken voor dierenwelzijn heeft het Voedingscentrum de Boodschappenhulp Dierenwelzijn ontwikkeld.

Bewust kiezen voor dierenwelzijn met de Boodschappenhulp

De Boodschappenhulp zet de voornaamste keuzemogelijkheden op een rij en geeft antwoord op vragen als: 'Wat krijgt het dier te eten?, 'Is er ruimte in de stal' en 'Welke extra welzijnsmaatregelen zijn er getroffen?' Ook het aantal sterren van het Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming wordt vermeld. De informatie staat een handig overzicht, opdat de consument kan kiezen voor het product dat het beste aansluit bij zijn of haar wensen. De voorkeuren kunnen worden opgeslagen en later opnieuw geraadpleegd of aangepast.

De Boodschappenhulp is beschikbaar op tablet en mobiel en kan dus ook in de supermarkt worden bekeken. En mocht het product met het geselecteerde keurmerk uitverkocht of niet voorradig zijn, dan geeft de Boodschappenhulp een geschikt alternatief.