Bijna 21.000 deelnemers Wildquiz

De hele maand december kon worden deelgenomen aan de Feit of Fabel Wildquiz van de Dierenbescherming. Met stellingen wilden we mensen meer bewust maken van het dierenleed dat schuilgaat achter wildconsumptie.

Bijna 21.000 deelnemers Wildquiz

Bijna 21.000 mensen hebben de quiz gespeeld. Ook op social media hebben de stellingen veel losgemaakt. Dit juichen we alleen maar toe. Je hoeft het van ons nergens mee eens te zijn maar door de discussie aan te jagen, hopen we dat mensen niet achteloos een stukje wild op hun bord leggen.

Terug naar de natuur

We lijken de trend ‘terug naar de natuur’, waar wildconsumptie blijkbaar ook bij hoort, namelijk te omarmen. In de beleving van veel consumenten is wild een diervriendelijk en eerlijk stuk vlees. Het hert of haasje heeft immers vrolijk rondgehuppeld en een mooi leven gehad, toch? Daar zijn we het als Dierenbescherming nu juist niet mee eens. Wij vinden dat de natuur er niet is om ‘uit te oogsten’, maar dat je die zoveel mogelijk met rust moet laten. Daarnaast zijn er zoveel misstanden en misverstanden rondom ‘wild’ dat we het liefst zien dat het helemaal uit de schappen en van het menu verdwijnt.

In ons ledenmagazine DIER leggen we in het achtergrondartikel "Wild is vaak geen wild" uit waarom.


Prijzen

Met het invullen van de quiz waren ook mooie prijzen te winnen; het boek ‘De Wilde Stad’ en een cadeaubon van de Vegetarische Slager. De winnaars hebben ondertussen bericht gehad.