Bob was zwaar verwaarloosd

Dierenambulance Zuid-Holland Zuid kreeg dit weekend een schokkende melding. Bij de Kralingse plas in Rotterdam troffen zij de zwaar verwaarloosde hond Bob aan, zijn vacht was volledig vervilt.

Bob was zwaar verwaarloosd

De hond kon nauwelijks lopen door het gewicht van zijn vacht. De vrijwilligers van onze dierenambulance brachten Bob naar Dierenopvangcentrum Vlaardingen, waar de medewerkers direct in actie kwamen. Zij schakelden meteen de Dierenpolitie in, gezien de ernst van de zaak.

Bob was in paniek

Bobs vacht was zo vervilt dat hij nauwelijks kon lopen. Hij zat onder de vlooien en had een slecht gebit. Onze medewerkers kwamen er pas na het eerste dierenartsbezoekje achter dat Bob een reutje was van 6 tot 10 jaar oud. Het geslacht was daarvoor door alle klitten niet te zien. Bob was doodongelukkig. Hij raakte volledig in paniek toen de dierenarts wat dreadlocks wilde wegknippen voor z’n ogen. De viltklitten zitten te dicht op de huid en ze aanraken is extreem pijnlijk. Na een vlooienbehandeling en een flinke dosis pijnstillers was Bob doodmoe en wilden we hem die dag niet nog meer ‘lastigvallen’.

Dierenambulance Zuid-Holland Zuid kreeg dit weekend een schokkende melding. Bij de Kralingse plas in Rotterdam troffen zij de zwaar verwaarloosde hond Bob aan, zijn vacht was volledig vervilt.Scheren onder narcose

Op maandag werd Bob bevrijd van zijn vervilte vacht. Omdat Bob er zo slecht aan toe was en hij een flinke hartruis heeft, was scheren onder narcose bij een dierenarts de enige manier om dit veilig te doen. Voor het scheren woog hij 9,5 kilo en daarna 8,2 kilo. Hij droeg dus 1,3 kilo aan vilt bij zich. Kijk eens wat een metamorfose!

Meer behandelingen

Bob zal in een later stadium ook moeten worden geholpen aan zijn gebit. Maar eerst gunnen we hem tijd om bij te komen van deze maandenlange verwaarlozing. We houden jullie de komende tijd op de hoogte van zijn situatie. Laten we voor nu vooral hopen dat het voor hem goed afloopt.

Bob voelt zich zichtbaar beter na de scheerbeurt en anti-vlooienbehandeling.