Boef had zich overgegeven aan zijn lot

Daar lag Boef. Lusteloos, uitgedroogd en scheurend van de honger. Vastgebonden aan de verwarming in de keuken van het huis van zijn baasje. Toen onze inspecteur hem vond, leek hij zich te hebben overgegeven aan zijn lot.

Boef had zich overgegeven aan zijn lot
Boef

Hij was broodmager en zijn bespiering was weg. Desondanks was hij enthousiast en alert. Boef bleek nog maar 10,5 kilo te wegen, terwijl 25 kilo een normaal gewicht is voor een Mechelse herder.

Dagelijks worden we met dierenleed geconfronteerd, dat went nooit. Toch geeft dit werk me veel voldoening en voel ik nog steeds pure euforie als ik een dier uit een slechte situatie kan redden.

“Dagelijks worden we met dierenleed geconfronteerd, dat went nooit. Toch geeft dit werk me veel voldoening en voel ik nog steeds pure euforie als ik een dier uit een slechte situatie kan redden“

John
- Inspecteur

Naar opvangadres

Het baasje van Boef zag in dat het zo niet langer kon en deed afstand van hem. Na een bezoek aan de dierenarts werd Boef naar een opvangadres gebracht, waar hij kon bijkomen en gelukkig snel opknapte. Boef was duidelijk niet opgevoed, want hoewel hij zo’n anderhalf jaar was, vertoonde hij nog puppygedrag. Ook was hij amper buiten geweest. Hij had dus een heleboel te leren. Inmiddels heeft Boef een fijne, geduldige baas gevonden die goed voor hem zorgt. De nieuwe eigenaar heeft Boef inmiddels omgedoopt tot Barry. Gelukkig is Barry erg gehecht aan zijn nieuwe baasje en is hij pienter en enthousiast. Het gaat dus helemaal goedkomen met hem.

Help ons redden

Onze 17 inspecteurs gaan elke dag op pad om de mishandeling en verwaarlozing van dieren te stoppen. Mede dankzij de steun van onze achterban redden zij jaarlijks ruim 30.000 dieren. L