Brief aan Aboutaleb: Red dieren uit klauwen Chavello Plak

Dierenbescherming afdeling Rijnmond heeft de Rotterdamse burgemeester Aboutaleb in een open brief laten weten verbijsterd te zijn over de wanpraktijken van Dan Chavello Plak. Hij werd gearresteerd nadat in zijn dierenwinkel zo’n 140 dode dieren waren aangetroffen, maar verhandelt nu opnieuw op grote schaal dieren.
Brief aan Aboutaleb: Red dieren uit klauwen Chavello Plak

Enkele weken geleden werd Dan Chavello Plak, eigenaar van de Rotterdamse dierenwinkel Faunaworld, opgepakt nadat buurtbewoners hadden geklaagd over stankoverlast. In zijn winkel werden zo'n 140 dieren gevonden, die waren gestorven ten gevolge van verregaande zorgonthouding. Chavello Plak werd gearresteerd, maar is inmiddels weer op vrije voeten en zet zijn wanpraktijken nu via Facebook op een nog grotere schaal voort.

Levenslang houdverbod!

Dierenbescherming afdeling Rijnmond is verbijsterd en heeft dat in een open brief kenbaar gemaakt aan de Rotterdamse burgemeester: “Wij kunnen niet veel meer doen dan heel hard schreeuwen om hulp. En dat doen wij nu dus ook! Burgemeester, help ons en help de dieren. Wij vragen u te zorgen voor een levenslang houdverbod! Dieren kunnen niets zeggen, ze kunnen enkel in stilte lijden. En daarom spreken wij voor ze.”