Campagne Dierenbescherming vliegend van start

Jaarlijks worden maar liefst 8.000 tot 13.500 zwerfkatten afgeschoten door jagers. Dat moet stoppen! De Dierenbescherming roept daarom iedereen op om een petitie te tekenen die NEE zegt tegen het afschieten van zwerfkatten. De campagne ging dit weekend vliegend van start.
Campagne Dierenbescherming vliegend van start

Jaarlijks worden maar liefst 8.000 tot 13.500 dieren afgeschoten door jagers. Dat moet stoppen! De Dierenbescherming roept daarom iedereen op om een petitie te tekenen die NEE zegt tegen het afschieten van zwerfkatten en JA tegen een diervriendelijk beleid om het kattenoverschot in Nederland een halt toe te roepen. De landelijke campagne ging dit weekend vliegend van start: maandag hadden al ruim 30.000 mensen de petitie getekend.

Zaterdagavond werd in de late editie van Hart van Nederland bekendgemaakt dat de verbodsborden van een jager en een kat, die afgelopen week in diverse Nederlandse steden opdoken, van de Dierenbescherming zijn. Met deze onthulling werd het startsein gegeven voor de campagne van de Dierenbescherming om het afschieten van katten tegen te gaan. Onder het mom van ‘schadebestrijding’ mogen jagers namelijk met toestemming van provinciebesturen verwilderde katten afschieten. En daarbij gaat het niet alleen om zwerfkatten, er zitten ook regelmatig huiskatten tussen. De Dierenbescherming erkent dat Nederland een zwerfkattenoverschot heeft, maar pleit voor diervriendelijke alternatieven.

Massaal opgepikt
De campagne van de Dierenbescherming is inmiddels massaal opgepikt door de media. Zondag onder meer door Radio 3FM, Nu.nl, Volkskrant,