Campagne ‘Help dieren in nood’ van start

Uitgemergelde honden in vieze hokken, pony's tot hun buik in de modder; het is ongelooflijk wat mensen dieren aandoen! De Dierenbescherming zet alles op alles om dierenleed aan te pakken, maar onze inspecteurs kunnen de toenemende werkdruk bijna niet meer aan. Om die reden start vandaag de campagne ‘Help dieren in nood’.
Campagne ‘Help dieren in nood’ van start

De controles waarmee de Dierenbescherming dierenleed stopt en voorkomt, zijn de laatste drie jaar met 45% toegenomen. De veertien inspecteurs van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming zijn daarom dag en nacht in touw om mishandeling en verwaarlozing van dieren aan te pakken. Ook de inzet van ruim honderd preventiemedewerkers is van groot belang. Zij komen in actie als het welzijn van dieren kan worden verbeterd, maar er nog geen sprake is van wettelijke overtredingen.

Dieren blijven redden

Om het huidige aantal controles uit te blijven voeren, moeten onze mensen zich tot het uiterste inzetten. Dit terwijl er, door recente en aangekondigde veranderingen in wet- en regelgeving, alleen maar meer werk bijkomt. Ook de opvang, verzorging en medische behandeling van de geredde dieren wordt steeds duurder. Het mag natuurlijk niet zover komen dat we dieren niet meer kunnen redden, omdat het geld op is.

Urgentie inspectiewerk

Met de campagne ‘Help dieren in nood’ vragen we daarom nu aandacht voor het dierenleed waarmee de inspecteurs en preventiemedewerkers dagelijks te maken hebben, zoals een hond die wegkwijnt op een balkon of een paard dat zonder eten en drinken in een modderig weiland staat. “Als dit een kind overkomt, vinden we dat niet normaal. Voor veel dieren is dit de dagelijkse realiteit,” luidt de campagnetekst. Het moet mensen aan het denken zetten over de manier waarop er met dieren wordt omgegaan en de urgentie van het inspectiewerk benadrukken. Ook is er meer geld nodig om dieren in nood te blijven helpen.

Bekijk het televisiespotje van de campagne hier.

Help ons dieren in nood te helpen.