Collecte 2019 van start

Onze medewerkers zetten zich elke dag in om dieren te redden, op te vangen en te beschermen. Ze doen dit met liefde, maar kunnen dit alleen blijven doen met de steun van leden, donateurs en gulle gevers. In de week van 29 september tot en met 5 oktober vragen we opnieuw om je steun tijdens de jaarlijkse collecteweek. Duizenden vrijwilligers gaan dan met de collectebus langs de deuren.
Collecte 2019 van start

Het werk van de Dierenbescherming

In Nederland leven miljoenen dieren: huisdieren, landbouwdieren en wilde dieren. Deze dieren hebben zelf geen stem en komen daardoor helaas nogal eens in de verdrukking. De Dierenbescherming komt op voor deze dieren. Gedumpte kittens, honden die niet de juiste zorg krijgen of egeltjes die zonder moeder worden gevonden, ze kunnen op onze hulp rekenen. Miljoenen dieren in de vee-industrie hebben een beter leven dankzij het Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming en de organisatie maakt zich sterk om het leven van wilde dieren te beschermen. Benieuwd naar wat we 2018 hebben gedaan? Bekijk ons Jaarverslag.

Geef aan de collectant

Het redden, opvangen en beschermen van dieren is kostbaar. Een rit van de dierenambulance kost bijvoorbeeld zo’n € 50,- en een dag opvang voor een kat komt al gauw neer op € 20,-. Om deze en andere kosten te betalen zijn we geheel afhankelijk van leden, donateurs én de opbrengst van de jaarlijkse collecte rond 4 oktober, Werelddierendag. Daarom vragen we om extra steun van het Nederlands publiek. Onze vrijwilligers komen met de collectebus aan de deur voor een kleine of grote bijdrage om nu en in de toekomst op te kunnen blijven komen voor dieren.

Cashloos via QR-codes en digitaal bijdragen

Geen contant geld in huis? Geen zorg! Betalen via iDEAL, Tikkie of Payconiq is ook mogelijk. De gever kan met de app op de smartphone de QR-code op het legitimatiebewijs of de nieuwe kartonnen collectebus van de collectant scannen en zo een eenmalige gift doen. Mensen die de collectant hebben gemist, maar wel een bijdrage willen geven kunnen ook doneren via een speciale digitale collectebus.