Collecteweek van start!

De medewerkers en vrijwilligers van de Dierenbescherming zetten zich elke dag opnieuw in om dieren te redden, op te vangen en te beschermen. Ze doen dit met liefde, maar kunnen dit alleen blijven doen met de steun van leden, donateurs en gulle gevers. In de week van 27 september tot en met 3 oktober vragen we om steun tijdens de jaarlijkse collecteweek. Vrijwilligers gaan dan met de collectebus langs de deuren voor een bijdrage of collecteren digitaal met een online collectebus.
Collecteweek van start!

In Nederland leven miljoenen dieren. Huisdieren, landbouwdieren en wilde dieren. Deze dieren hebben zelf geen stem en komen daardoor helaas nogal eens in de verdrukking. De Dierenbescherming komt op voor deze dieren. Een aangereden kat, een verwaarloosde hond of een konijn dat achter is gelaten in het park, ze kunnen op onze hulp rekenen. Die hulp gaat dag en nacht door, ook in tijden van corona. We zijn onze collectanten daarom extra dankbaar voor hun tijd en inzet en we hopen dat deze inzet wordt beloond.

dierendag dieren goed doel collecte


Geef aan de collectant

Het redden, opvangen en beschermen van dieren is kostbaar. Een rit van de dierenambulance kost bijvoorbeeld zo’n € 50,- en een dag opvang voor een kat komt al gauw op € 20,- neer. Om deze en andere kosten te betalen is de Dierenbescherming geheel afhankelijk van leden, donateurs én de opbrengst van de jaarlijkse collecte rond 4 oktober, Werelddierendag. Daarom vragen we om extra steun van het Nederlands publiek. De vrijwilligers van de Dierenbescherming komen met de collectebus aan de deur voor een kleine of grote bijdrage om nu en in de toekomst op te kunnen blijven komen voor dieren.

Cashloos via QR-codes en digitaal bijdragen

Geen contant geld in huis? Geen zorgen! Betalen via iDEAL, Tikkie of Payconiq is ook mogelijk. De gever kan met de gelijknamige app op de smartphone of tablet de QR-code op de collectebus of het legitimatiebewijs van de collectant scannen en zo een eenmalige gift doen. Dit jaar is het niet voor iedereen zo vanzelfsprekend om langs de deuren te gaan. Is er geen collectant aan de deur geweest? Bekijk dan de digitale collectebussen van onze vrijwilligers en doe een online donatie.

Voor iedere transactie met de Payconiq QR-code doneert Payconiq 0,50 cent bovenop de donatie aan de Dierenbescherming.