Confronterende spot ‘Help dieren in nood’

Om de campagne ‘Help dieren in nood’ te ondersteunen wordt rond Dierendag op NPO 1, 2, en 3 een confronterende spot uitgezonden, waarmee de Dierenbescherming de noodzaak van het inspectiewerk wil benadrukken. Het filmpje moet mensen wakker schudden en aan het denken zetten over de manier waarop er in Nederland met dieren wordt omgegaan.
Confronterende spot ‘Help dieren in nood’
Campagne Help Dieren in NoodBekijk hier de TV-spot


“Als een kind op een balkon wordt achtergelaten, vinden we dat terecht niet normaal. Maar voor veel dieren is dit helaas de dagelijkse realiteit,” luidt de boodschap van het filmpje.

Strijd tegen dierenleed

De Dierenbescherming onderstreept hiermee dat de situaties waarin mishandelde en verwaarloosde dieren zich bevinden niet normaal is. We vergelijken kinderen en dieren omdat ze beiden afhankelijk zijn van de zorg van volwassenen. Een hond die zit weg te kwijnen, een paard dat pijn lijdt en zonder eten en drinken in een modderig weiland staat; de inspecteurs van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming maken het elke dag mee. Met dit filmpje roepen wij mensen op om dieren in nood te helpen en ons te steunen in de strijd tegen dierenleed.


Steun ons in de strijd tegen dierenleed.