Confronterende video Bont voor Dieren: 'Waar hield de liefde op?'

Bont voor Dieren heeft een korte indrukwekkende en confronterende video gelanceerd. Hierin zitten beelden die zowel hartverwarmend als hartverscheurend zijn. Geen gruwelijke beelden deze keer, maar een film met wrange nasmaak die de ongemakkelijke waarheid achter bont blootlegt.


Waar hield de liefde op?

De korte film is gebaseerd op het feit dat elk mens van nature van dieren houdt. Van baby af aan willen we dieren knuffelen, aaien, vasthouden en verzorgen. In de film wordt de kijker geconfronteerd met de vraag ‘waar hield de liefde op?’. Op welk moment werd jouw liefde voor mode groter dan de liefde voor dieren en koos jij ervoor om van een levend wezen, een accessoire te maken?

Veel onwetendheid bij bontdragers

Volgens Bont voor Dieren weet meer dan de helft van de Nederlandse bontdragers niet of het bont dat hij of zij draagt van fokkerijen of wilde dieren uit de natuur komt. Verder weet meer dan de helft van deze bontdragers niet welk dier er aan de jas hangt. Ondanks dat er veel merken bontvrij gaan, zien we nog altijd veel winkels die items met bont in hun assortiment aanbieden; mutsen met bontpluim, winterjassen met bontkragen, kleedjes van bont en zelfs sleutelhangers van konijnenbont. En het zijn vooral jongeren die deze items kopen en dragen. Met deze film hoopt de organisatie deze groep te bereiken en bovendien te raken zodat zij daadwerkelijk hun (koop)gedrag aanpassen.