Convenant samenwerking opleidingen dierenverzorging

De Dierenbescherming gaat samenwerken met de opleidingen dierverzorging van CAH Vilentum in Dronten en kennis- en praktijkcentrum Groenhorst Barneveld. De partijen hebben een samenwerkingsconvenant gesloten dat studenten en leerlingen in staat stelt en motiveert om hun stage bij de dierenwelzijnsorganisatie te doorlopen.
Convenant samenwerking opleidingen dierenverzorging

De stages bij de Dierenbescherming zijn praktijkgericht en vinden grotendeels plaats binnen de opvangcentra van de dierenwelzijnsorganisatie. Voor de Dierenbescherming geldt dat zij een beroep kan doen op studenten en leerlingen van beide scholen in het kader van bijvoorbeeld onderzoek, open dagen en events. De looptijd van het convenant is drie jaar.

MBO en HBO

Zowel CAH Vilentum als Groenhorst Barneveld bieden dierverzorgingsopleidingen op respectievelijk MBO- en HBO-niveau. CAH Vilentum heeft een aantal praktijkgerichte opleidingen, zoals Dier en Gezondheidszorg, Dier- en Veehouderij, Toegepaste Biologie en Agrarisch Ondernemerschap. Groenhorst Barneveld is een kennis- en praktijkcentrum dat opleidingen aanbiedt als Dier & Gedrag en Dier & Management en beschikt over faciliteiten als een dierenkliniek, kennel, dierverblijven en dierenspeciaalzaak. Op het terrein zijn bovendien 2500 eigen dieren aanwezig.