Dankzij goede samenwerking beter leven voor kittens

Dankzij een goede samenwerking tussen verpleging, de afdeling Zeeland van de Dierenbescherming en de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) gaan twee nestjes kittens en een moederpoes een beter leven tegemoet.
Dankzij goede samenwerking beter leven voor kittens
De dieren zijn door de eigenaar afgestaan en opgevangen door de Dierenbescherming. De verpleegkundige van de bejaarde man in Sas van Gent trok vorige maand aan de bel bij de Dierenbescherming omdat er in de woning twee nestjes kittens aanwezig waren. Een nestje van ongeveer 8 weken en een nestje van nog geen week oud. De man zou niet in staat zijn om goed voor de dieren te zorgen. Er liepen eerder al ongeveer 15 katten rond de woning en ze vreesde dat deze kittens hetzelfde lot wachtte.

Nieuwe baasjes

De afdeling Zeeland van de Dierenbescherming heeft een aantal van de katten rond de woning gevangen om te voorkomen dat deze een zwervend bestaan zouden gaan leiden. De LID is samen met de verpleegkundige het gesprek aangegaan met de man en het is ze gelukt om de man in te laten zien dat hij de dieren niet zelf moest houden. Hij heeft daarop afstand gedaan van de kittens, bij het jongste nest is ook de moederpoes meegegeven. De dieren zijn opgevangen door de afdeling Zeeland van de Dierenbescherming. Als ze oud genoeg zijn worden er nieuwe baasjes voor ze gezocht.