De Dierenbescherming in tv-programma De Nalatenschap

Het tv-programma De Nalatenschap van Omroep Max volgt de afwikkeling van nalatenschappen die een schenking bevatten aan een goed doel. In de aflevering van woensdag 27 augustus is de Dierenbescherming het goede doel in kwestie.
De Dierenbescherming in tv-programma De Nalatenschap

Het programma vertelt de levensverhalen van de 'gewone Nederlander'. Aan de hand van het huis, de spullen en interviews met de nabestaanden worden deze verhalen ingekleurd. Daarnaast is er aandacht voor het goede doel dat de nalatenschap krijgt.

Riet op den Camp

De aflevering van 27 augustus vertelt het verhaal van de 93-jarige Riet op den Camp, die haar hele nalatenschap aan de Dierenbescherming schenkt. Erfenisafwikkelaar Oscar Balkenende en Wim Koedijk van de Dierenbescherming verkennen haar woning en krijgen zo een beter beeld van haar leven. In het huis vinden ze de mand van hond Mini naast haar bed. En terwijl Wim belt met het asiel waar Mini na het overlijden van Riet is opgevangen, doet Oscar op zolder een wel heel spannende ontdekking. Zo spannend zelfs dat de politie erbij wordt gehaald.