De hele Noordzeekust moet schoon, help je mee?

Jaarlijks sterven meer dan 1 miljoen zeedieren door 'plastic soup', afval dat wij mensen achterlaten op de stranden en in zee. Om ons hier meer bewust van te maken en er gelijk iets aan te doen organiseert Stichting De Noordzee sinds 2013, ieder jaar, de Boskalis Beach Cleanup Tour. Met teams van vrijwilligers wordt in de periode van 1 tot en met 14 augustus het hele strand schoongemaakt. Daarbij kunnen ze ook jouw hulp gebruiken.

Ruim 38.000 kilo afval

Op 1 augustus start er zowel een team in Cadzand in Zeeland als op Schiermonnikoog. Twee weken later, op zondag 14 augustus, ontmoeten de teams elkaar in Zandvoort. Per etappe lopen ze zo’n 10 kilometer waarbij ze zoveel mogelijk afval van het strand opruimen. Bij de afgelopen drie edities hebben in totaal 4.057 vrijwilligers meegeholpen die samen 38.223 kilo afval hebben opgehaald.


Help mee om de Noordzeekust schoon te maken

We ondersteunt dit initiatief van harte en roepen jou dan ook op om ook mee te doen. Het is van levensbelang voor de zeedieren, het is fijn voor de menselijke strandbezoekers en jij hebt een gezelllige en nuttige dag aan het strand. Alleen maar pluspunten. Aanmelden voor een etappe kan via de website beachcleanuptour.nl.