De Monopolykat wordt geen zwerfkat!

De fans hebben gesproken! Dit weekend maakte Hasbro International de resultaten bekend van de wereldwijde stemcampagne voor de pionnen in het Monopolyspel: de Kruiwagen, de Schoen en het Vingerhoedje moeten dit najaar het veld ruimen. Zij worden vervangen door het Badeendje de Pinguïn en de T. rex!
De Monopolykat wordt geen zwerfkat!

De Monopoly Pionnen Verkiezing

In januari konden fans wereldwijd hun 8 favoriete pionnen kiezen uit een line-up van 64. Er werd in meer dan 150 landen ruim 4,3 miljoen keer gestemd, waarvan ruim 200.000 stemmen uit Nederland. De stemcampagne inspireerde velen om zich actief in te zetten voor het behoud van een bestaande pion, of het aanmoedigen van een nieuwe pion. Zowel individuele fans als organisaties. Zo maakte in Nederland de Dierenbescherming zich hard voor de (zwerf)kat, de Koninklijke Marine stond pal voor het slagschip, en Naturalis maakte zich groot voor de T. rex.

De uitslag van de Monopoly Pionnen Verkiezing:

  1. Hondje Scottie: all time favourite staat stevig op 1!
  2. T. rex: De fenomenale T. rex wist zich met veel geraas een weg te banen naar de tweede plaats.
  3. Hoge Hoed: fans waarderen de echte heer nog altijd, zo blijkt maar weer. De Hoge Hoed mag zich verheugen op een prachtige derde plaats.
  4. Auto: Deze klassieke Roadster uit de jaren ‘30 werd niet ingehaald door de concurrent: de Formule 1 pion. Een fraaie vierde plaats!
  5. Badeendje: deze gele happy-go-lucky eindigde als vijfde in de race.
  6. Kat: De kat werd in 2013 het spel in gestemd, toen er 1 pion vervangen mocht worden. Zij scherpte haar nagels voor deze strijd en kijk aan: op nummer 6 en ‘here to stay’.
  7. Pinguïn: Deze waggelende nieuwkomer stal de harten van duizenden fans en als zevende op de lijst is hij voorlopig verzekerd van een coole plek op het Monopolybord.
  8. Slagschip: tot groot genoegen van onze eigen jongens en meisjes van de Koninklijke Marine heeft het slagschip de aanval op open zee goed doorstaan. Met een 8ste plek op de wereldranglijst sluit het schip de gelederen en is ze weer verzekerd van een aantal mooie jaren met Mr. Monopoly aan het roer.