De noodklok luidt voor asielhond Dobey

Het is lastig om een baasje te vinden voor honden met gedrags- of medische problemen. Dit soort honden hebben juist vaak een thuis nodig, omdat de zorg in het asiel soms niet toereikend is. Daarom zoeken wij altijd mensen die zich willen inzetten om moeilijk plaatsbare dieren een kans te geven. Zo’n dier is de 2-jarige herderkruising Dobey. Voor haar luiden we nu de noodklok.
De noodklok luidt voor asielhond Dobey
Dobey woont al bijna haar hele leven in het asiel. Ze is een prachtige en enthousiaste herder die graag wil leren. Als puber (7 maanden oud) is ze in de opvang gekomen. Op die leeftijd is veel in een kennel zitten verre van ideaal. Dat gold ook voor Dobey. Als ze uit haar kennel gehaald werd was ze zo enthousiast dat ze in alle gekkigheid ging happen. Dat was slecht gedrag, maar wel heel begrijpelijk. In de kennel kon Dobey haar energie niet kwijt en dat kwam er allemaal uit als ze eruit mocht.


Herders zoals Dobey hebben veel beweging, afleiding en aandacht nodig. Ze vinden rust in een vaste relatie met de baas. Ze willen graag leren, ontdekken en rennen. Dit kan een opvang niet allemaal bieden. Dit heeft tot gevolg dat Dobey gefrustreerd is. Haar gedrag gaat alleen maar achteruit. Er wordt daarom met spoed gezocht naar een permanent thuis voor haar. Wij geloven dat met geduld en hard werken Dobey een fantastische hond zal zijn.

Ervaring met gedragsproblemen

We zijn op zoek naar een baasje met ervaring. Dobey heeft iemand nodig die ze kan vertrouwen en die aan de slag wil gaan met haar gedragsproblemen. Die behandeling is al begonnen bij de opvang maar zal niet over één nacht ijs gaan. Omdat we Dobey graag een kans bieden op een beter leven, samen met een baasje, is dierenopvangcentrum Limburg bereid de kosten voor de gedragsbegeleiding te betalen.

Dobey is niet de enige hond met gedragsproblemen die op zoek is naar een baasje. Via onderstaande link vind je meer informatie. Er staat expres niets bij over de honden zelf, het is belangrijk dat je zelf langskomt om in gesprek te gaan over adoptie. Honden met gedragsproblemen kunnen met liefde, aandacht en geduld ontzettend leuke honden worden. Heb je daarom ervaring met stoere honden die wat extra’s nodig hebben