De vier hoogtepunten van de maand november

De maand november is voorbij gevlogen. We kunnen wederom terugblikken op een maand vol succesvolle resultaten. We delen hieronder graag vier hoogtepunten.
De vier hoogtepunten van de maand november

Beste Website van het Jaar 2018

Het asieldierenplatform 'Ik Zoek Baas' mag zich, net als vorig jaar, Beste website van het Jaar in de categorie Goede Doelen noemen! Op donderdag 22 november 2018 werden de beste en populairste websites van Nederland bekendgemaakt tijdens de jaarlijkse Award Night van de Website van het Jaar-verkiezing. We zijn hier natuurlijk hartstikke trots op en willen nogmaals iedereen bedanken die op ons gestemd heeft!

Verwaarloosde dieren gered

En ook deze maand hebben we weer een groot aantal verwaarloosde dieren gered. Zo heeft onze Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming een bonte verzameling dieren in beslag genomen in de gemeente Ommel. Het ging om dertig dieren: van oehoes en eenden tot katten en een bok. De dieren leefden tussen hun eigen uitwerpselen en werden niet goed verzorgd. Alle dieren zijn uitgebreid door een dierenarts nagekeken en naar een opvangadres ondergebracht waar ze nu wel goede zorg krijgen.

Chipactie Rotterdam

Net als de afgelopen twee jaar, konden Rotterdammers in de maand november hun kat gratis laten chippen. De Dierenbescherming en de Gemeente Rotterdam werkten samen om dit mogelijk te maken. Dierenartsen in Rotterdam werkten belangeloos mee aan deze chipactie. Jaarlijks zwerven er duizenden katten rond, omdat ze bijvoorbeeld ontsnappen of verdwalen. Gechipte katten komen snel weer bij hun baasjes terecht, omdat hun adressen makkelijk te achterhalen zijn. Er werden dit jaar ruim 1250 katten gechipt. Dat zijn er 150 meer dan vorig jaar. We zijn blij met deze hoge opkomst en we hopen dat goed voorbeeld, goed doet volgen en dat de Gemeente Rotterdam andere gemeenten inspireert.

Beter Leven keurmerk grootste omzetgroei

In meerdere productcategorieën is het omzetaandeel in de supermarkt van producten met een keurmerk al 30% of meer. Het gaat om voeding die voldoet aan strengere eisen voor duurzaamheid, transparantie en controle in de hele keten. Dit blijkt uit de laatste cijfers van de Monitor Keurmerken Retail van onderzoeksbureau IRI. De grootste groei wordt gerealiseerd door het Beter Leven keurmerk. Beter Leven laat een groei zien van maar liefst 32%. Een mooi resultaat!