Denk aan de dieren: tips voor de feestdagen

Het einde van het jaar is in zicht. Kerstbomen zijn opgetuigd en huizen versierd. Heel sfeervol, maar houd wel rekening met de dieren, zowel binnen als buiten. Versiering bijvoorbeeld gaat makkelijk kapot of is gevaarlijk voor dieren als ze het opeten. Met het oog op de feestdagen geven we u graag nog een paar diervriendelijke tips.
Denk aan de dieren: tips voor de feestdagen

Dennennaalden zijn giftig

De kerstboom brengt altijd gezelligheid in huis, maar de dennennaalden zijn giftig voor uw huisdier. Zet dus nooit de etensbak van de kat of hond onder de kerstboom. Als de boom uitvalt, is de kans groot dat uw huisdier dennennaalden binnenkrijgt.

Zet de kerstboom goed vast

Om te voorkomen dat uw huisdier de kerstboom omverloopt, is het verstandig om ‘m goed vast te zetten met bijvoorbeeld visdraad. Hang breekbare kerstversiering bovenin de boom en de niet-breekbare onderin. Snoepgoed in de kerstboom is leuk, maar zorg dat het niet binnen bereik van uw hapgrage hond of kat hangt: die kan er ziek van worden. In engelenhaar zit glasvezel, hang dat liever niet in de boom.

Let op met kaarsen

Als u kaarsen aansteekt, let er dan op dat ze op veilige hoogte staan, zodat uw hond er niet kwispelend langs kan lopen en zijn staart verbrandt. Hetzelfde geldt voor de open haard: zet er altijd een scherm voor.

Geef uw dier geen ‘menseneten’

Geef honden en katten geen eten van uw kersttafel. De kans is groot dat ze moeten overgeven en dat is wel het laatste waarop u tijdens het kerstdiner zit te wachten. Wilt u toch een lekker feestmaal voor uw hond of kat bereiden