Dieren uit woning 'verzamelaar' gered

De Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming heeft samen met de dierenpolitie en een wijkagent een papegaai, kat en hond uit een woning in Deurne gehaald. Het huis stond zó vol met spullen en afval dat er een onleefbare situatie was ontstaan.
Dieren uit woning 'verzamelaar' gered

Toen de inspecteur en de agenten aankwamen bij de woning, bleek dat de ramen waren afgeplakt met oude kranten. De stank van afval kwam ze tegemoet. Na telefonisch contact kwam de bewoonster naar de woning en liet het drietal binnen. Daar bleek dat er nauwelijks bewegingsruimte was door alle opgestapelde rommel. Tussen de spullen, waaronder bakken met urine, stond een kooi met een grijze roodstaartpapegaai, die amper eten en geen drinken had. Op de bank troffen ze een jonge hond en in de smerige badkamer zat een doodsbange kat, opgesloten tussen dozen vol met uitwerpselen.

Extra controle

Na overleg met RVO.nl* kreeg de LID-inspecteur toestemming om de papagaai en kat in bewaring te nemen. De hond en bewoonster van het pand konden tijdelijk elders worden ondergebracht waar de leefomstandigheden wel goed waren. De grijze roodstaart en de kat zijn naar een opvangadres gegaan, waar ze nu goed verzorgd worden. Voor de vrouw is hulp ingeschakeld en de situatie van de hond wordt de komende tijd extra gecontroleerd.

Volg deze inspecteur ook op Twitter:@Jolanda_LID


*De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) is onderdeel van het ministerie van Economische Zaken en ziet onder andere toe op de naleving van de Wet Dieren. Bij constatering van overtredingen kan deze dienst onder bestuursdwang maatregelen opleggen om de situatie van de dieren te verbeteren en/of de dieren in bewaring te laten nemen. Het Openbaar Ministerie bepaalt in iedere zaak of de betrokkene een strafbeschikking krijgt – vaak een boete – of dat de zaak voor de rechter zal worden gebracht.