Dierenasielen drukbezocht tijdens open dag

Afgelopen weekend openden twintig dierenasielen van de Dierenbescherming hun deuren. We kijken met een goed gevoel terug naar de open dag. Er stond van alles op het programma en onze dierenasielen werden drukbezocht.
Dierenasielen drukbezocht tijdens open dag

Dierenasielen in de spotlights

Met de open dag zetten we onze asieldieren en de dierenopvangcentra extra in het zonnetje. Onze medewerkers en vrijwilligers verzorgen jaarlijks meer dan 20.000 dieren. En dat doen zij met veel liefde en aandacht. Naast het verzorgen, steken ze hun tijd ook in het zoeken naar passende baasjes, want elk dier wacht met smart op een fijn thuis. Die zoektocht verloopt voor het ene dier makkelijker dan voor het andere dier. Tijdens de open dag kunnen bezoekers kennismaken met onze asieldieren en het dierenopvangcentrum waarin ze tijdelijk verblijven. We hopen natuurlijk dat meer mensen een asieldier overwegen als ze op zoek gaan naar een nieuw huisdier.

Eén van de bezoekers bij de open dag van Dierenopvangcentrum Vlaardingen.

Onze dierenasielmedewerkers hebben van de open dag een mooi feestje gemaakt. Er stonden allerlei vrolijke activiteiten op het programma. We blikken graag even terug.

Dogwalk

In Dierenasiel de Kuipershoek, Dierenopvang Haarlemmermeer, Dierentehuis Kennemerland en Dierenopvangcentrum Gouda stelden onze asielhonden zich op gracieuze wijze voor aan de bezoekers, door over een rode, groene of andere kleur loper te schrijden.

Caja loopt keurig over de groene loper bij de Dogwalk van Dierenasiel de Kuipershoek.

Kraampjes

Bij de deelnemende dierenopvangcentra kon je allerlei kraampjes bezoeken die specifieke dierinformatie deelden of allerlei spulletjes verkochten.

Bij Dierenasiel de Swinge kon men uitgebreid snuffelen tussen de tweedehands spulletjes.
Zowel mensen als honden kwamen op de open dag van Dierenopvangcentrum Vlaardingen af.

Denkspelletjes voor honden

Sommige van onze dierenasielen schonken aandacht aan denkspelletjes voor honden. Dierentehuis Kennemerland vertoonde demonstraties van speurhonden en bij Dierenopvangcentrum Vlaardingen deden honden mee aan een spelletjesparcours.

Deze hond heeft het naar z'n zin in de nieuwe speelvijver van Dierenopvangcentrum Vlaardingen.

De dierenarts van dichtbij

De (veelal jongere) bezoekers konden zich ook verplaatsen in het werk van een dierenarts: chips lezen, door een microscoop kijken, de operatietafel van dichtbij bekijken.

Een kind scant de chip van een knuffelhond bij Dierenasiel de Kuipershoek.
Dierenarts in de dop bij Dierenasiel de Kuipershoek.

Schminken

Hoe langer de open dag duurde, hoe meer kinderen er in dieren veranderden. Je kon je onder andere bij Dierenopvangcentrum Enschede en Dierenbeschermingscentrum Amersfoort laten schminken.

Een meisje verandert bij Dierenasiel de Kuipershoek in een fantasiedier.

Dierenambulance van dichtbij

Ook onze dierenambulances waren bij veel van onze dierenasielen aanwezig. Bezoekers mochten de ambulances en ARV's (Animal Rescue Vehicle) van binnen en van buiten inspecteren en vragen stellen aan onze ambulancemedewerkers.

Lekkerbekken

Voor de lekkerbekken onder ons waren hapjes aanwezig, gebakken en gemaakt door onze eigen vrijwilligers die uren werkten aan de mooiste creaties.

De cupcakes van het Knaagspoor.

Eén van onze asielmedewerkers bakt oliebollen bij Dierenopvangcentrum Gouda.