Dierenbescherming in aflevering 1 van De Nalatenschap

Op zondag 12 november om 12 uur start het 9e seizoen van het televisieprogramma De Nalatenschap (SBS6). In aflevering 1 staat het bijzondere leven van Dorien Pel centraal en komen we alles te weten over waarom zij na haar dood de Dierenbescherming geld wilde nalaten.
Dierenbescherming in aflevering 1 van De Nalatenschap

De Nalatenschap zet bijzondere levensverhalen in de spotlight, van mensen die na hun dood nog iets willen betekenen voor een goed doel en die daar daarom geld aan nalaten.

Dorien Pel en De Dierenbescherming

Dorien Pel was een levenslustig mens en een ware dierenvriend. Haar hondje Papi was alles voor haar. Verschillende mensen, waaronder haar zus Marjolein, vertellen over Doriens leven en haar keuze om de Dierenbescherming geld na te laten.

Zus Marjolein blikt in een fotoboek terug naar het leven van Dorien Pel.

Op haar 24e vertrok Dorien samen met haar vriend naar Nieuw-Zeeland, waar ze samen een mooi leven opbouwden en twee zonen kregen. Na bijna dertig jaar en na een aantal hevige aardbevingen kwam Dorien alleen terug in Nederland. Ze was net terug en bleek ernstig ziek te zijn. Een enorme schok, ook voor Marjolein die na Doriens dood voor hondje Papi zorgt.

Wat is er gebeurd met het geld uit Doriens nalatenschap?

Met het geld uit Doriens nalatenschap heeft de Dierenbescherming schuilhuisjes aan kunnen schaffen voor angstige dieren. De dieren in het dierenasiel kunnen zich terugtrekken in de huisjes, voor een veiliger gevoel.

Één van de schuilhuisjes voor angstige dieren bij Dierenbeschermingscentrum Amersfoort.

Benieuwd naar aflevering 1?

Ben je benieuwd naar het memorabele leven van Dorien Pel en haar nalatenschap aan de Dierenbescherming? Zondag 12 november om 12 uur wordt De Nalatenschap uitgezonden op SBS6. Mocht je aflevering 1 niet kunnen kijken op 12 november, dan kun je de herhaling zien op zaterdag 18 november om 16:00 uur of op zondag 7 januari 2018 om 11:00 uur.

Nalatenschappen Dierenbescherming

Wil je meer weten over hoe je de Dierenbescherming in je testament kunt opnemen? Of wat je van tevoren voor je huisdier kunt regelen? Bekijk onze Nalatenschapspagina.