Dierenbescherming in nieuw tv-programma 'Baasje gezocht'

Op zondag 31 maart zendt SBS6 de eerste aflevering uit van het nieuwe tv-programma ‘Baasje gezocht’, waarin presentator Rick Brandsteder op zoek gaat naar een nieuw baasje voor huisdieren waarvan de eigenaars niet meer in staat zijn om voor hen te zorgen.
Dierenbescherming in nieuw tv-programma 'Baasje gezocht'

Ook al houden mensen zielsveel van hun huisdier, soms moeten ze er wegens onvoorziene omstandigheden afstand van doen. Ze zijn fysiek niet meer in staat om voor hun dier te zorgen, gaan samenwonen met een partner die allergisch is voor huisdieren of verhuizen naar een verzorgingstehuis: de redenen kunnen heel verschillend zijn. Het nieuwe SBS6-programma ‘Baasje gezocht’ helpt mensen in hun zoektocht naar een nieuwe eigenaar voor hun dier. Presentator Rick Brandsteder biedt hierbij een helpende hand

Oude en nieuwe eigenaar

De reis die het dier aflegt en de emoties die hiermee gepaard gaan, vormen de basis voor het programma. Elke aflevering opent met het voorstellen van het dier en zijn huidige baasje. Hierbij worden de situatie en de reden van afstand belicht. Nadat de eigenaar afscheid heeft genomen, wordt het dier medisch gekeurd en is er een eerste kennismaking met de nieuwe baas. Om eigenaar en dier aan elkaar te laten wennen, ondernemen zij verschillende activiteiten samen. Afsluitend volgt een laatste afscheid van de oude eigenaar, zodat hij of zij weet dat het dier in goede handen is.

Dierenbescherming in ‘Baasje gezocht’

In elke aflevering van ‘Baasje gezocht’ verzorgt de Dierenbescherming een item, waarin voorlichting wordt gegeven over dierengedrag en -welzijn, gekoppeld aan het werk van de Dierenbescherming. De kijker krijgt wekelijks tips en adviezen over de aanschaf, verzorging en opvoeding van zijn of haar huisdier. We kijken we onder andere mee met Jessica die een hond wil adopteren uit het asiel, gaan langs bij Chantal die tips krijgt om haar huis ‘kat-proof’ te maken en rijden mee met de Dierenambulance.

Kijk hier voor acties van de Dierenbescherming uit het programma.