Dierenbescherming in programma De Nalatenschap

In het televisieprogramma De Nalatenschap draagt erfenisafwikkelaar Oscar Balkenende zorg voor de nalatenschappen van bijzondere personen. Hij gaat daarbij op zoek naar de persoonlijke verhalen die schuilgaan achter de overleden man of vrouw, hun huis en inboedel. In de aflevering van aanstaande zondag staat Ton van Lennep centraal, hij laat zijn bezittingen na aan de Dierenbescherming.

Uit naam van diverse goede doelen gaat Oscar Balkenende voor De Nalatenschap een woning binnen. Hij is verantwoordelijk voor de boedel en regelt veiling en verkoop van spullen. Het is altijd een verrassing wat hij zal aantreffen in een huis, niks is vreemd; een ruimte vol antieke klokken, verborgen schatten of juist alleen maar 'rommel'.

Guru op gympen

In de aflevering van aanstaande zondag staat het leven van Ton van Lennep centraal. Oscar is in het Drentse Hoogeveen om zijn nalatenschap af te handelen. Ton overleed op 84-jarige leeftijd. Hij was een charmante, knappe, sportieve man, met een bijzondere collectie Boeddhabeelden. Oscar komt in de woning van Ton ook een oude videoband tegen met een film die in de jaren 80 over hem werd gemaakt; Guru op gympen.

Geld uit nalatenschap

Ton en zijn vrouw waren gek op dieren en ze vertroetelden hun honden. Om die reden heeft Ton zijn bezittingen nagelaten aan de Dierenbescherming. Met het geld uit zijn nalatenschap kunnen dieren die verwaarloosd, mishandeld of verlaten zijn extra zorg en aandacht krijgen. Zodat ze weer klaar zijn voor een nieuw baasje dat ze liefdevol kan verzorgen.

De aflevering van De Nalatenschap over Ton van Lennep wordt op zondag 27 november om 11.30 uur op SBS6 uitgezonden. De herhaling is te zien op zaterdag 3 december om 16.00 uur.