Dierenbescherming in Tijd voor MAX

Woensdag 4 oktober staat Tijd voor MAX volledig in het teken van het werk van de Dierenbescherming. Op Dierendag zullen actrice en ambassadeur van de Dierenbescherming, Miryanna van Reeden, inspecteurs Ed en Jan en asielbeheerder Karin Wagemakers aanschuiven bij het presentatieduo Sybrand en Martine.
Dierenbescherming in Tijd voor MAX

In deze bijzondere aflevering van Tijd voor MAX gaat actrice Miryanna van Reeden mee op pad met een Dierenambulance van de Dierenbescherming en hoort wat zij dagelijks tegenkomen. De ambulances worden veelal bemand door vrijwilligers en rukken ieder jaar vele tienduizenden keren uit om dieren te helpen en te vervoeren. Ze komen tijdens deze ritten van alle soorten dieren tegen. Van huisdieren als honden, katten en konijnen tot in het wild levende dieren als vogels, eekhoorntjes en egels.

Ook de inspecteurs van de Dierenbescherming zetten iedere dag alles op alles om dierenleed te bestrijden. En dat is hard nodig, want jaarlijks worden er in ons land duizenden dieren mishandeld, verwaarloosd of gedumpt. Een van de inspecteurs maakte opnames tijdens de controle van een foute hondenfokker. Aan de hand van de aangrijpende beelden vertelt inspecteur Ed over zijn ervaringen.

Vergeten pony Bietje

We besteden uitgebreid aandacht aan een heftige zaak van twee pony's. De Dierenbescherming kreeg deze zomer een melding van twee paarden in nood. Wat onze inspecteur aantrof was verschrikkelijk. In een smerige stal, bijna onbegaanbaar door een dikke laag uitwerpselen, stonden twee pony's jarenlang opgesloten. De dieren waren ernstig verwaarloosd.Bekijk hier hoe deze paarden werden geholpen

Help ons redden

De medewerkers en vrijwilligers in dierenopvangcentra en op de dierenambulances van de Dierenbescherming en de inspecteurs van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming helpen jaarlijks tienduizenden dieren in nood. Een pittige, maar ook dankbare klus. Zij doen dit met hart en ziel, maar ondanks hun goede werk zijn er elke dag weer nieuwe dieren die hun hulp hard nodig hebben.

Help ons redden