Dierenbescherming in tv-programma Kanjers van Goud

Jeannette Kromkamp van Dierenambulance OverGelder is door de Nationale Postcode Loterij gekozen tot Kanjer van Goud. Zij staat symbool voor alle 30.000 vrijwilligers van de Dierenbescherming. Loretta Schrijver bezocht voor het televisieprogramma Dierenbescherming Overgelder.

Loretta bracht onlangs een bezoek aan dierenasiel de Kuipershoek en Dierenambulance regio OverGelder, beide onderdeel van de Dierenbescherming. Zij volgde die dag Jeannette Kromkamp, vrijwilliger van de dierenambulance, en een medewerker van het dierenasiel tijdens hun werkzaamheden. Met veel enthousiasme vertelden zij over hun werk en hun bijzondere ervaringen met dieren. Daarnaast ging Loretta met Ed Webers, inspecteur van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming, mee naar twee controlebezoeken.

30.000 vrijwilligers

Jeannette ontving uit handen van Frank Dales, directeur Dierenbescherming, en Loretta Schrijver de Gouden Wimpel van de Nationale Postcode Loterij. Daarnaast reikte de Nationale Postcode Loterij een cheque uit van 25.000 euro, te besteden aan het werk van de dierenambulance. Een grote verrassing voor Jeannette, die zich al negen jaar met hart en ziel inzet voor dieren in nood. Alleen al in deregio OverGelder rijden de dierenambulances zo’n 6000 keer per jaar uit voor zowel huisdieren als in het wild levende inheemse dieren. Jeannette staat symbool voor alle 30.000 vrijwilligers die zich belangeloos inzetten voor dieren en van onschatbare waarde zijn voor de Dierenbescherming.

Kanjers van Goud is een programma van de Nationale Postcode Loterij, waarin medewerkers in het zonnetje worden gezet vanwege hun inzet voor goede doelen. De uitzending van de Dierenbescherming is uitgezonden op zondag 22 maart op RTL 4 om 23.30 uur.

Hier lees je meer over Jeannette en haar werk voor de dierenambulance!