Dierenbescherming op 26/8 in tv-programma De Nalatenschap

De Dierenbescherming is woensdagavond 26 augustus te zien in het tv-programma De Nalatenschap van Omroep Max. In deze aflevering wordt de afwikkeling van de nalatenschap gevolgd van Lia van Eyk, een groot kattenliefhebster.

Het programma vertelt de levensverhalen van de 'gewone' Nederlander. Aan de hand van het huis, de spullen en interviews met de nabestaanden worden deze verhalen ingekleurd. Daarnaast is er aandacht voor het goede doel dat de nalatenschap krijgt, in deze aflevering dus de Dierenbescherming.

Katten als kinderen

De aflevering van 26 augustus vertelt het verhaal van Lia van Eijk. Zij overleed op 83-jarige leeftijd en schonk haar nalatenschap aan de Dierenbescherming. Tijdens een rondgang door het huis komen erfenisafwikkelaar Oscar Balkenende en Jeroen van Dijke van de Dierenbescherming erachter dat Lia's echtgenoot Dirk niet de enige liefde in haar leven was. Lia leefde namelijk voor haar katten en behandelde hen alsof ze haar kinderen waren. “Zo vertelde ze haar katten wanneer ze naar buiten gingen, hoe laat ze weer thuis moesten zijn”, aldus vriendin Toke.

Nalatenschap voor opvang zwerfkittens

De Dierenbescherming kan het bedrag dat Lia nalaat goed gebruiken. Hiermee vangt de Dierenbescherming zwerfkittens op in gastgezinnen om te socialiseren, waarna er een nieuw thuis voor ze kan worden gezocht.

De Nalatenschap wordt woensdag 26 augustus om 18.50 uur uitgezonden op NPO 2. De herhaling is te zien op donderdag 27 augustus om 12.25 uur. Voor meer informatie over De Nalatenschap kijk je hier.