Dierenbescherming: "snel duidelijkheid kwestie VION"

De uitzending van Zembla over ‘Gesjoemel met vlees’, sterkt de Dierenbescherming in haar overtuiging dat duidelijkheid over de gang van zaken bij varkensslachterij VION nu geboden is.
Dierenbescherming: "snel duidelijkheid kwestie VION"

De uitzending van Zembla over ‘Gesjoemel met vlees’ sterkt de Dierenbescherming in haar overtuiging dat duidelijkheid over de gang van zaken bij varkensslachterij VION nu geboden is. Het statement zoals eerder door de Dierenbescherming is gepubliceerd, blijft onverkort van kracht. Misleiding van zowel de consument als de Dierenbescherming zou onverteerbaar zijn. Diepgaand onderzoek is geboden.

De Dierenbescherming zal het initiatief hiertoe nemen en beraadt zich momenteel op de wijze hoe een dergelijk onderzoek vorm zou moeten krijgen. De organisatie verwacht hier in de loop van volgende week concreet over te kunnen worden.

Tot die tijd onthoudt de Dierenbescherming zich van verdere speculatie over de gang van zaken en betracht daarom tot nader order radiostilte. “Het toch al op de proef gestelde consumentenvertrouwen is niet met verder giswerk gediend”, zegt directeur Frank Dales van de Dierenbescherming.